Futbol sezonu başlayalı bildiğiniz gibi çok oldu. Ligler şu anda 8. haftalarını tamamladı bile. Manisa Futbol Kulübü tüm Türkiye liglerinin uzun zamandır görmediği bir performansla sezona başlayarak potansiyel 24 puanın 22’sini cebine koyarak 1. Lig’e göz kırpıyor. Bir yanda ise Manisaspor paraşütsüz düşüşünü sürdürerek amatör liglere doğru tam gaz devam ediyor. Bunlar elbette Manisa Merkez’de olanlar. Ancak önemli bir eksik vardı; Basketbol. Heyecanla beklediğimiz sezon geldi, çattı. Profesyonel liglerde 3. sezonunu geçiren Manisa Büyükşehir Belediyespor, bu hafta sonu lig maratonuna startı verdi, hem de ne start. Ne yalan söyleyelim; Basketbolu çok özlemiştik.

FEDERASYON KUPASI

Manisa BŞB’yi bu sezon evimizde ilk kez canlı izleme şansı bulduk ancak ondan önce değinmemiz gereken bir Federasyon Kupası macerası var. Bu sezon gelen oyuncuların çoğunu yaş olarak benden bayağı aşağılarda olduğu için tanımıyordum, Federasyon Kupası maçlarını izleyince tek tek hepsinin ismini ezberledim diyebilirim. Çeyrek Final’de Denizli Merkezefendi Belediye’yle oynadı bizimkiler. Geçtiğimiz sezon büyük yatırım yapan Denizli, bu maçın net favorisiydi. Çok büyük bir bütçeyle, geçen sezondan aldığı ivmeyle gelen Denizli’ye karşı çoğunu tanımadığım bizim çocuklar muhteşem bir maç çıkarttı. Maçı takip etmeyenler için belirteyim; uzun süre bir önde bir geride götürdüğümüz maçın son topunda Burak Can Dilmaç’ın son saniye 3’lüğü maçı uzatmalara götürdü. Uzatmalarda biraz daha dinç kalan Denizli, maçı da 4 sayıyla kazanarak bizi eledi. Ancak bu maçta ne gördüm? İstek, hırs, oynama açlığı ve disiplin. Takım halinde oynayan, “Kahraman basketbolu” olarak adlandırılan tek adamın üstüne yıkılmış bir oyun oynamayan, kaliteli bir takım. Şimdi ligdeki ilk maça gelelim; Bu hafta sonu oynanan Bornova Belediye maçına.

TEMPOLU BASKETBOL

Geçtiğimiz sezon Muradiye Spor Salonu’nda yer bulmak dahi zorken, bu sezon daha Manisalı basketbol severler sezonun başladığından habersiz olacak ki yaklaşık 200-250 civarı izleyici vardı tribünlerde. Bu sayının aynen geçen sezon olduğu gibi binleri bulacağı çok belli, özellikle de bu basketbol kalitesiyle seyircinin yanında daha çok seyirci getireceği de kesin. Maç başlamadan rakibimizin yaş ortalamasından ötürü daha dirençli, daha zor bir rakip olduğunu düşünürken, yaş ortalamaları ters tepti. Daha ilk çeyrekten bizimkiler öyle tempolu basketbol oynadı, öyle canlı savunma yaptı ki ilk çeyrek 25-15’lik sonuçla tamamlandı. Daha ilk çeyrekten Özgür Şahin’in oyunu kontrolü ve savunmada verdiği enerjiyle, Cenk Şekeroğlu’nun pota altından bulduğu sayılar takımın oynayacağı oyun şablonunu bizlere gösterdi. İlk yarının sonuna kadar Bornova Belediye tam saha baskı yaptı ancak bizim takımı baskıdan çıkartabilecek çok oyuncumuz var ve Ceyhun hoca bunu bilerek oyuncularını tam saha baskıdan çıkartacak idmanlarla hazırlamış, bu çok belli. Maç sonuna kadar gerçekten çok rahat bir oyunla kazanan taraf bizimkiler oldu ve bu basketbolla sezon için olan açlığımı biraz daha arttırdı. Kısaca oyunculara da değinelim;

ÖZGÜR ŞAHİN

Öncelikle bu sezon kadro yapılanması olarak çok dengeli bir oyuncu grubu var. Ceyhun hoca yönetimle beraber oyuncu alırken bu sene iyi kafa yormuş. Maçın en skoreri Alican Güney geçen sezon da 11 sayı ortalamalarında oynayan bir oyuncuydu. Bu maç kenardan girerek 20 dakikada 17 sayı kaydetti ki bunların 3’ü bireysel inisiyatif aldığı 3’lüklerdi. Oyun kurma becerisinin yanında, ekstra skor katkısı verecek bir oyuncu. Özgür Şahin bana göre maçın adamı; hem savunmada, hem hücumda. 17 sayı, 9 ribaund ve 5 asistlik bir istatistik görünümü de bunu kanıtlıyor. Takımın oyun kurucusu Isiah Umipig çok kolay skor bulabilecek bir oyuncu. Böyle oyunculara Amerikan basketbolunda ATM derler, bildiğiniz para veren banka ATM’si. Geçen sezon 20 sayı ortalamalarındaydı, bu maçta biraz düşük yüzdeyle oynamasına karşın 16 sayı kaydetti. Burak Can Dilmaç sakatlığından, Jesse Hunt faul probleminden kısıtlı süreler alsa da, ikisi de takımın delicilik ve şut açısından çok ihtiyaç duyacağı isimler.

DAVETLİSİNİZ

Kısaca Manisa Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı bu sene genç, dinamik, galibiyete aç bir takım görüntüsünü daha ilk maçtan bizlere gösterdi. Önümüzdeki haftalarda skor olarak inişler, çıkışlar olacaktır ancak takımın keyifli bir oyun sunacağı kesin. Bizler de bunu istemiyor muyuz? Hafta sonunda zamanımızı güzel geçirtecek, bize heyecan katacak bir şov. Bu basketbol takımı Manisalı basketbol severe istediğini kat kat verebilecek bir takım. Bu hafta deplasmandayız ancak bir sonraki maçta, yani 26 Ekim’de Muradiye Kapalı Spor Salonu’nda görüşmek üzere. Maça gelemiyor musunuz? Problem değil; Manisa Büyükşehir Belediyesi WEB TV’de maçlar geçtiğimiz senelerde olduğu gibi canlı yayınlanıyor. Güzel bir basketbol sezonuna davetlisiniz.