Türk Kızılay Derneğinin Manisa şubesi olağan kongresini Çarşamba akşamı yaptı. Tüzük gereği aday olamayan mevcut başkan Selman Keresteci’nin yerine Atilla Efendioğlu Kızılay’ın Manisa Şubesi başkanlığına kongreye katılan üyelerin bütün oylarını alarak seçildi. Kongreyi Erdinç Yumrukaya ile birlikte izledim. Son yılların en çok ilgi çeken Kızılay kongresine Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, derneğin onursal başkanı Cengiz Yurdabekçi, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Sevinç Kibar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Kızılay üyeleri ve gönüllüleri katıldı. Turizm Başkanı Ufuk Tanık’ın divan başkanlığında yapılan kongrede Kızılay’ın üç yıllık dönemde yaptıkları anlatıldı. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara birer konuşma yaptı. Ahmet Songüler başta olmak üzere birçok üyeye hizmetlerinden dolayı plaketler verildi. Kızılay’daki bayrak yarışını Selman Keresteci’den teslim alan yeni Başkan Atilla Efendioğlu kongreye katılan üyelere kendisine gösterdikleri teveccühten dolayı teşekkür etti. Kızılay Manisa Şubesinin yeni başkanı Atilla Efendioğlu’nu tebrik ediyorum. Selman Keresteci’ye de yeni yaşamında başarılar diliyorum. Atilla Efendioğlu’nun başkanlığında yönetiminde şu isimler yer alıyor: "Hakan Kadayıfçılar, Onur Taylan, Göksel Altıntaş, Mehmet Molan, Halil Başkentli, Ali Rıza Açaylı, Tuğçe İnç Zavlak, Nihat Can Gül, Erdal Nohutçu, Hakan Yılmazbaş. Ethem Öztaş – Denetçi, Genel Merkez Genel Kurul Asıl Delegeleri: Ahmet Songüler, Selman Keresteci, Hakan Kadayıfçılar”

HAVUZLU ÇARŞI ESNAFININ TEŞEKKÜRÜ

Çarşamba sabahı baharın yüzünü gösterdiği gün Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ile Doğan Göde önderliğinde Havuzlu Çarşı esnafıyla buluştuk. Hazırladıkları sabah kahvaltısına katıldım. Börekler harikaydı. Tarihi Havuzlu Çarşı esnafı Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’e yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür üstüne teşekkür ediyorlardı. Havuzlu Çarşı gerçekten şehrin merkezinde önemli bir alışveriş merkezi. Kahvaltıda yapılan yenileme çalışmaları ve yerleştirilen eski Manisa fotoğrafları Havuzlu Çarşının havasını değiştirmiş. 40 yıl önce Erdinç Yumrukaya bu Havuzlu Çarşıdan doğdu. Doğan Göde ve Erdinç Yumrukaya’nın dükkanına o yıllarda her gün uğrardım. Tezcan Karadanışman’ın ayakkabı dükkanını hatırlıyorum. Güzel günlerdi. Yapılan hizmetleri unutmayan ve takdirle karşılayan Havuzlu Çarşı esnafı adına Doğan Göde “Sayın başkanımız Ömer Faruk Çelik ve ekibine teşekkür ediyoruz. Havuzlu Çarşımıza son 30 yılda yapılmayanları yaptılar. Çarşımıza canlılık geldi” dedi.

Belediye ile kapı komşu olan Havuzlu Çarşı esnafının yaptıklarından dolayı düzenledikleri teşekkür kahvaltısında Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik “1957 yılından beri hizmet veren bir çarşı. Burada birtakım düzenlemeler yaptık. Giriş çıkışları kontrol altına alabilmek için belli saatlerde güvenlik riski olmaması için 5 adet otomatik kapı yaptık. Hemşerilerimizi Havuzlu Çarşının yeni halini mutlaka gelip görsünler. Allah tüm esnafımıza hayırlı işler bol kazançlar versin” dedi.

Başkan Çelik’in Havuzlu Çarşının esnafıyla buluşmasında belediye başkan yardımcıları Ahmet Songüler, Atilla Efendioğlu, Bilal Demir ve daire müdürleri bulundu. Başkan Çelik ile birlikte çarşı esnafını da kahvaltı sonrası dolaştık. Esnaf Ömer Okur’un dükkanına uğradık. Sabah kahvesini buradaki esnaflarla birlikte içtik. Gözlemim şu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik Manisa esnafının derdini dinleyen ve çözüm üreten bir başkan.

Bugün 11 ayın sultanı Ramazan ayının başlangıcı. Ramazan ayının Türkiye’ye ve İslam alemine hayırlara vesile olmasını diliyorum.