Kahramanmaraş merkezli iki deprem binaları yıktı ama yaşama ve mucizelere duyduğumuz inancı yıkamadı. Depremin üzerinden 10 gün geçmesine rağmen enkazdan yaşama tutunanlar umutları tazelediler. Manisa Büyükşehir Belediyesi itfaiye daire başkanlığı Adıyaman Besni ilçesinde yıkılan binanın enkazından 166 saat sonra 60 yaşındaki Erengül Önder isimli vatandaşı sağ salim kurtararak mucizelere imza attı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün sosyal medya hesabından Adıyaman Besni ilçesinde Üzümlü Kent Sitesinde enkazda arama kurtarma faaliyeti yürüten Manisa Büyükşehir’e bağlı itfaiye ekibinin Esengül Önder’i kurtardığını belirtti. Başkan Ergün “Umutların tükendiği anda Besni ilçesinde ekibimizin bir canı kurtarması yüreğimizdeki ateşi bir nebze de olsa söndüren mucize bir haber aldık. İtfaiye personelimizle çalışan tüm ekipleri tebrik ediyorum” dedi. Gerçekten mucizenin saati yok. Kahramanmaraş’ta 205, Hatay’da 201. aatlerde enkazın dibinden canlar çıkarıldı.

BAŞKAN ÖMER FARUK ÇELİK KAHRAMANMARAŞ VE ADIYAMAN’DA

Depremin meydana geldiği andan itibaren Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik kurduğu kriz masası ile 10 ilde büyük hasara, can ve mal kaybına yol açan depremzedelere yardım ekiplerini Kahramanmaraş ve Adıyaman’a gönderdi. 38 araç gereç ve personelle Kahramanmaraş’ta Şehzadeler Belediyesi arama ve kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de Kahramanmaraş ve Adıyaman’a gitti. Ekiplerin çalışmalarına eşlik etti.  Adıyaman’da Manisa Şehzadeler Belediyesi her gün sabah, öğle ve akşam beş bin kişiye sıcak yemek dağıtıyor.

BAŞKAN ÇELİK ACININ MERKEZİNDE GÖREV BAŞINDA

Manisa Kızılay Başkanı Atilla Efendioğlu da deprem bölgesinde Manisa Kızılay ekibinin başında çalışmalara katıldı.

MESİR FESTİVALİ BU YIL YAPILAMIYOR

Koronavirüs salgın hastalık nedeni ile geleneksel mesir şenlikleri iptal edilmişti. Bu yıl tekrar yapılması için çalışmalar başlatılmıştı. Nisan ayı içinde yapılması planlanan Manisa Geleneksel Mesir Festivali Kahramanmaraş depremi nedeni ile tekrar iptal edilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün bugün veya yarın bu konuda bir açıklama yapması bekleniyor.

DEPREMZEDELER İÇİN SOBA VE UYKU TULUMU SALİHLİ’DE ÜRETİLİYOR

Manisa’nın Salihli ilçesinde meslek lisesi öğretmen ve öğrenciler tarafından Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen vatandaşlar için soba ve uyku tulumu üretiliyor. Sağ olsunlar var olsunlar.

YUNUSEMRE BELEDİYESİ DE DEPREMZELERİN YARALARIN MERHEM OLUYOR

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi de deprem bölgesine gönderdiği ekipleri ile depremde yaraların sarılmasına büyük gayret sarf ediyor. Yaşanan deprem felaketin ardından Manisa’ya gelen depremzedelere de yardım elini uzatıyor. Başkan Çerçi “Deprem bölgesinde ihtiyaçların karşılanması için canla başla çalışıyoruz. Yunusemre Belediyesi ekiplerinin içerisinde olduğu arama kurtarma ekiplerinin çalışması sonucu 135 saat sonra Hedil’in sağ salim kurtarılması yüreğimize su serpti. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya Hedil’in kurtarılmasından sonra bizleri arayıp teşekkür etti. Kendisine şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

BÜYÜKŞEHİR DEPREM BÖLGESİNDE UMUT

Yüzyılın büyük deprem faciası ile karşı karşıya kalan 10 il bölgesinde Manisa Büyükşehir Belediyesi umut olmaya devam ediyor. Yaraların sarılmasına bir nebze de olsa yardım ediyor. Allah bir daha ülkemi böyle felaketle karşı karşıya bırakmasın. Dualarım yeni mucizeler için.