Elektrikli otomobil denilince akla gelen ilk markalardan olan Tesla, 2003 yılında kurulmuştur. Markanın merkez ABD’nin Teksas eyaletidir. Marka, Elon Musk’ın finansal destek vermesiyle elektrikli otomobil pazarında lider duruma gelmiştir. Ülkemizde de sık tercih edilen markalardan biri olan Tesla fiyatları çokça araştırılmaktadır. Türkiye Tesla fiyat listesini paylaştık!

Türkiye Tesla Fiyat Listesi

Türkiye’de Tesla’nın Model Y otomobili satışa sunulmuştur. Bu modelin 3 farklı seçeneği bulunuyor. Türkiye Tesla fiyat listesi dolardaki dalgalanmalara ve şirketin ekonomik politikalarına göre her ay değişebiliyor. Tesla Model Y fiyatlarını inceleyelim…

Tesla Fiyat Listesi Model Y

Tesla Model Y Fiyatları

Türkiye’de satışı yapılan Tesla otomobili, Tesla Model Y’dir. Model Y, kompakt SUV kategorisindedir. Uzun menzil özelliğiyle dikkat çeken Model Y, yüksek performansı sayesinde Türkiye’de en çok tercih edilen araçlardan biri olma yolunda ilerliyor.

Tesla Model Y fiyatları Tesla fiyat listesi için şu şekildedir:

Model

Fiyat

Tesla Model Y Arkadan Çekiş

1.791.451 TL

Tesla Model Y Long Range – Dört Çeker

3.081.120 TL

Tesla Model Y Performance – Dört Çeker

3.334.733 TL

 Tesla Fiyat Listesi 1

Yurt Dışı Tesla Fiyatları

Türkiye’de satılan Model Y dışında Tesla’nın farklı modelleri de bulunuyor. Yurt dışında satışı yapılan bu modeller farklı özelliklere sahip. Değişen özelliklerine göre otomobillerin fiyatı da değişiklik gösteriyor.

Yurt dışında satılan Tesla modelleri ve fiyatları şöyledir:

Model

Fiyat

Tesla Model S All – Wheel Drive

74.630 $

Tesla Model S Plaid

89.630 $

Tesla Model 3 Rear – Wheel Drive

40.630 $

Tesla Model 3 Long Range All – Wheel Drive

49.380 $

Tesla Model 3 Performance All – Wheel Drive

55.630 $

Tesla Model X All – Wheel Drive

79.630 $

Tesla Model X Plaid

94.630 $

Tesla Model Y Long Range Rear – Wheel Drive

46.630 $

Tesla Model Y Long Range All – Wheel Drive

49.630 $

Tesla Model Y Performance All – Wheel Drive

53.130 $

Tesla Cybertruck Rear – Wheel Drive

60.990 $

Tesla Cybertruck All – Wheel Drive

79.990 $

                   Tesla Cybertruck Cyberbeast

99.990 $

Tesla Roadster

175.000 $

 Tesla Fiyat Listesi Model Y 2

Tesla Araç Modelleri

Tesla fiyat listesini merak eden kişiler aynı zamanda Tesla araç modellerini de araştırıyor. Tesla’nın 6 farklı modeli bulunuyor. Bu modelleri ve özelliklerini yazalım.

Tesla otomobil modelleri ve özellikleri şu şekildedir:

  • Tesla Model S: Tesla’nın sedan araçlarındandır. Uzun menzil özelliğine sahip olması nedeniyle tercih edilen modellerden biridir. İç donanımı yüksek teknolojik ayrıntılardan oluşmaktadır. Geniş bir bagajı vardır.
  • Tesla Model 3: Tesla’nın kompakt sedan aracıdır. Uygun fiyatı sayesinde Tesla’nın geniş bir kesime hitap etmesini sağlar. İç tasarımı modern dokunuşlara sahiptir.
  • Tesla Model X: Suv kategorisinde bir araçtır. Arka kapılarının Falcob Wing olmasıyla ilgi uyandırır. Yüksek performans özelliği nedeniyle tercih edilir.
  • Tesla Model Y: Tesla’nın kompakt SUV kategorisinde ürettiği otomobildir. Uzun menzili ve yüksek performansı nedeniyle dikkat çeker.
  • Tesla Cybertruck: Kırılmaz bir dış gövdesi vardır. Ayrıca camları zırh özelliklidir. Yük taşıma ve off-road için üretilmiştir.
  • Tesla Roadster: En uzun menzile sahip araçtır. 0’dan 100 km’ye birkaç saniye içinde çıkabilir.

Tesla Fiyat Listesi Ikinci

İkinci El Tesla Fiyatları

Türkiye’deki ekonomik dalgalanmalar vatandaşları ikinci el arabalara yöneltiyor. Tesla araba sıfır fiyatlarına gücü yetmeyen kişiler, ikinci el Tesla araçları tercih ediyor.

Bu fırsat kaçırmayın! Bankalardan sıfır faizli kredi yarışı… Bu fırsat kaçırmayın! Bankalardan sıfır faizli kredi yarışı…

İkinci el Tesla otomobil fiyatları aşağıdaki gibidir:

Model

Fiyat

Model Y Performance (2023 Model)

2.675.000 TL

Model Y Long Range (2023)

2.525.000 TL

Model 3 Standart Plus (2021)

2.150.000 TL

2015 Tesla Model S P85D

2.825.000 TL

Model S P100D 2017

4.700.000 TL

2017 Model S 75D

2.575.000 TL

 

Sık Sorulan Sorular

Tesla modelleri ve fiyatları hakkında sık sorulan soruları sizler için cevaplayalım.

En Ucuz Tesla Hangisi?

En ucuz Tesla modelinin hangisi olduğu alıcılar tarafından merak ediliyor. Tesla modelleri arasında en ucuz olanı “Model 3”tür. Tesla Model 3, dört kapılı kompakt bir sedandır.

Tesla Full Şarjla Kaç Saat Gidiyor?

Tesla full şarjla kaç saat gidiyor sorusunun cevabı Tesla almak isteyen kişiler tarafından merak ediliyor. Tesla’nın menzili, Tesla modellerine göre değişiklik gösteriyor. Türkiye’de satışa sunulan Tesla Model Y’nin tek şarjla menzili 533 km’ye ulaşıyor.

Tesla'nın Türkiye Satışı Var mı?

Tesla, Türkiye’de Model Y otomobilinin satışını gerçekleştiriyor.

Türkiye'de Tesla Nasıl Alınır?

Türkiye’de Tesla almak için iki seçenek bulunuyor. Öncelikle Tesla’nın resmi internet sitesi üzerinden satın alma işlemi gerçekleştirilebiliyor. İnternet sitesinden alışveriş yapmak istemeyen alıcılar ise en yakın Tesla mağazasından Tesla modellerini inceleyip alabiliyor

Muhabir: Özkan Çelik