Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu'nu ziyaret eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kentin çözülmesi gereken acil sorunları hakkında fikir alışverişinde bulundu. Ziyarete Başkan Ergün'ün yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Ulaşım Daire Başkanı Mümin Deniz ve Başkan Danışmanı Ahmet Turgut'da katıldı. Ziyarette hazırladıkları projeler hakkında Karayolları Bölge Müdürü Uraloğlu'na bilgi veren Başkan Ergün, projeleri biran önce hayata geçirmek istediklerini belirterek, yapımı tamamlanan otogarın ön kısmına yapılacak olan kavşak ile birlikte ilçelere yapılacak kavşaklar, çevre yolunun peyzaj ve aydınlatma çalışmaları hakkında bilgi verdi. Çevre yolu güzergâhı olmasının yanı sıra İstanbul-İzmir, Turgutlu-Ankara güzergâhlarının da yapılacak olan bu kavşağa bağlanacağının altını çizen Başkan Ergün ziyarette gündeme gelen konularla ilgili bilgi verdi. Garaj kavşağı ile ilgili bulunabilecek en iyi çözüm için çalıştıklarının altını çizen Başkan Ergün, "Burayla ilgili Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün de bir çalışması olmuştu. Bizimde fikirlerimizin örtüştüğü bir çalışmayı ortaya çıkarmak istiyoruz. Orayla ilgili istediğimiz bazı hususlar vardı. En kısa zamanda sonuçlanacağını düşünüyoruz. Tabi öncelikle garaj önüne yapılacak olan kavşak projesinin Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından onaylanması gerekiyor. Çözüme yakınız" dedi.

RAYLI SİSTEM GARAJA BAĞLANACAK
Manisa'da hafif raylı sistem ile ilgili çalışmaları olduğunu da hatırlatan Başkan Ergün, "Karayolları Bölge Müdürümüze yaptığımız ziyarette bu husus hakkında da görüş alışverişinde bulunduk. Raylı sistemi garaja da bağlamak istiyoruz. Bu noktada ortak bir çözüm bulunacak. Garaj kavşağı onayının ardından orada hemen kamulaştırma çalışmalarına başlanacak. Vatandaşı da mağdur etmeden bu konunun çözümünü sağlayacağız. Süreci en hızlı şekilde yürütmek istiyoruz" şeklinde konuştu.
Ziyarette görüşülen bir başka hususun ise ilçelere yapılacak olan köprülü kavşaklar olduğunu ifade eden Başkan Ergün, "Seçim döneminde de projelerimiz arasında olan bu konu Karayolları tarafından olumlu karşılandı. Turgutlu, Salihli, Saruhanlı, Alaşehir, Ahmetli'ye yapılacak kavşak düzenlemeleri ve transit karayolu alt geçitlerinin bizim tarafımızdan yapılması hususunda anlaşmaya vardık. Yapılacak bu projelerle hem yaşanan trafik kazalarının önüne geçmeyi, hem de Ankara-İzmir yolunun ikiye böldüğü bu ilçelerimizi birleştirmek ve daha fazla yeşil alan ile yayalaştırılmış alan kazandırmak amacındayız. Projeleri Karayollarının standartlarına uygun olarak, bizim amaçlarımıza da hizmet edecek şekilde yapacağız" dedi.

ÇEVRE YOLUNA PEYZAJ DÜZENLEMESİ
Manisa'dan geçen çevre yolunun orta refüj ve kamulaştırma alanlarındaki peyzaj düzenlemeleriyle birlikte aydınlatmalarını da Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağını ifade eden Başkan Ergün, "Bu konuda da mutabakat sağlandı. Karayolları Bölge Müdürümüz bize bu çalışmalarda her türlü desteği vereceklerini söylediler. Hazırladığımız projelere iyi niyetli yaklaşımı ve destekleri nedeniyle kendilerine teşekkür ediyorum. Büyükşehir olan kentimizi yakın zamanda ilçelerimizle birlikte modern bir şehir haline dönüştürme amacındayız" diye konuştu. Öte yandan ziyarette katı atık sahası ve moloz hafriyatı sahalarının da gündeme geldiğini belirten Başkan Ergün, bu konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini kamuoyunun çalışmalarla ilgili bilgilendirileceğini ifade etti.
Editör: TE Bilişim