"İşletme Sermayesi Kredi Faiz Desteği'nden faydalanmak isteyen KOBİ'lerin KOSGEB veri tabanındaki beyannamelerinin güncellenmesi gerektiği bildirildi.
Ödeme sıkıntısı içindeki KOBİ'lere sermaye desteği sağlamak için yeni bir destek programı açan KOSGEB, 50 bin TL'lik kredi faiz desteği uygulaması planladığını açıkladı. 12 ay ödeme yapmadan toplamda 36 ayda geri ödemenin öngörüldüğü programdan faydalanmanın tek şartının KOSGEB veri tabanına kayıtlı beyannamelerin güncel olması isteniyor.
"İşletme Sermayesi Kredi Faiz Desteği" programının KOBİ'ler için önemli bir destek oluşturacağını belirten Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, ekonomik sıkıntı içindeki işletmeleri bu haktan yararlanmaya çağırdı. "Üyelerimiz bu imkanı kaçırmasın!" diyen Yüksel, veri tabanına kaydı olanların bilgilerini güncellemesi gerektiğini, veri tabanına kaydı olmayanların ise bir an önce kayıt yaptırması gerektiğini ifade etti. Yüksel, bu konuda Salihli TSO'da üyelere ücretsiz hizmet verildiğinin altını çizdi.
Program kapsamında işletme başına 50 bin TL'lik üst limit belirlenirken, bankalar üzerinden kullandırılacak kredinin faiz oranının tamamı KOSGEB tarafından karşılanacak. Kredi vadesi ilk 12 ayı ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde geri ödemeli, toplam 36 ay şeklinde faizsiz olacak.
Editör: TE Bilişim