1. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali etkinliklerinden Manisa Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı 24. kez kapılarını açtı. Fuarın açılışı için Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi’nde tören düzenlendi.

Açılışa Vali Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Manisa Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire, Manisa’yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, MESOB Başkanı Hasan Geriter, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Açılışı öncesi Litvanya Dans topluluğu ekibi bir gösteri gerçekleştirdi. Litvanya ekibinin sergilediği ulusal dans katılımcılardan büyük beğeni aldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından törenin açılış konuşmasını yapan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, Manisa’nın 7 milyar dolar dış ticaret hacmiyle, tarımıyla, sanayisiyle Türkiye’nin lokomotif illerinden biri olduğunu belirtti. Manisa’nın kendi markalarını oluşturması gerektiğine dikkat çeken Erbil şöyle devam etti: “Biz oda olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Fuarlar kentlerin ve ülkelerin ekonomik gelişmeleri açısından son derece önemli. Manisa’mız kongre ve fuarlar şehri olabilir. Bunun gerçekleşmesi durumunda Manisa’mıza çok katkısı olur. Konya gibi Gaziantep gibi Manisa’nın da modern bir fuar ve kongreleşmeye ihtiyacı var. Büyükşehirimizin yer göstermesi durumunda TOBB TÜYAP fuarcılık ile beraber böyle bir yerin Manisa’ya kazandırılması için elimizi taşın altına koymaya hazırız.”
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 5 asra dayanan bu geleneğin ivme kazanarak devam ettiğini kaydederek, bu fuar merkezinin artık yetmediğini, bu fuardan 10 kat daha büyük bir yere ihtiyaç olduğunu kaydetti. Manisa OSB’nin, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin, Ziraat Odası’nın, Ticaret Borsası’nın festivale ve fuara yeteri kadar destek vermediğinden yakınan Ergün, “Manisa’nın tanıtımı sadece bir veya birkaç kurumla olmaz. Herkesin buna destek vermesi gerekir. Odalarla, OSB’yle görüşüp destek isteyeceğiz” dedi.
Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise, fuarın Manisa’ya hayırlı olmasını diledi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri açılışı kurdelesini keserek fuar merkezindeki stantları tek tek gezdi. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, vatandaşlara Türk Bayrağı hediye etti.
Türkiye'nin her yerinden katılımcısı olan ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından desteklenen fuar, Manisa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde SNS Fuarcılık tarafından organize ediliyor. Manisa Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuar, her gün 10:00 -23:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Fuar 30 Nisan’a kadar açık kalacak.
Editör: TE Bilişim