Zeliş ve Samet Karadağ çiftinin 17 aylık çocukları Zeynep Belinağ Karadağ, doğduğu günden bu yana lösemi hastalığıyla mücadele ederken, 6 aylık kardeşi Dilara Karadağ’ın iliği uygun bulunursa geçireceği operasyonlar sonrası normal hayatına devam edebilecek. Ailenin en büyük ihtiyacı ise çocukları için bez ve mama…
Şehzadeler ilçesi Ege Mahallesi’nde yaşayan çift Samet Karadağ ve Zeliş Karadağ, lösemi hastası çocukları Zeynep Belinay’ın iyileşmesi için yaşam mücadelesi veriyor. Doğduğu günden bu yana lösemi hastalığıyla mücadele eden 17 aylık Zeynep Belinay Karadağ’ın anne ve babası hem maddi imkansızlıklarla hem de çocuklarının sağlığıyla uğraşarak ayakta kalmaya çalışıyor.
2 AY TEŞHİS KONULAMADI
Özel bir güvenlik şirketinde güvenlik görevlisi olarak çalışan baba Samet Karadağ, çocuğu doğduktan sonra 2 ay boyunca hastalığa teşhis konulamadığını anlatarak, “Zeynep Belinay doğduğunda sürekli 40 dereceye varan ateşle boğuşuyordu. Manisa’da çocuk doktorlarına gittik ancak teşhis konulamadı. Daha sonra Ege Üniversitesi’ne sevk ettiler. Burada çocuğumun lösemi hastalığının başlangıcında olduğunu öğrendim. O günden beri Zeynep Belinay’ın sağlığı için uğraşıyoruz. Sürekli İzmir’e gidiyoruz, kendisine en iyi şekilde bakmaya çalışıyoruz. Ben asgari ücretle hem kira olan evimi idare etmeye çalışıyorum, hem de iki çocuğuma bakıyorum. Bir baba olarak bu gerçekten zor bir durum ancak çocuğum için her şeyi yapmaya razıyım. Yeter ki o iyi olsun” dedi.
“HER GÜN İĞNE VURULDUĞUNU GÖRDÜM”
Anne Zeliş Karadağ ise çocuğunun hastalık süreci boyunca yaşadıklarını anlatarak, “Bir anne olarak çocuğunuzun acı çektiğini görmek çok zor. Haftanın 7 günü boyunca iğne vurulduğunu gördüm. Zeynep Belinay şu anda hastalığı yüzünden yürüyemiyor. Yürüyecek gücü kendinde bulamıyor. Onun iyi olması için her hafta İzmir’e gidiyoruz. Şu anda her gün ilaçlarını içiyor ve her hafta iğne vuruluyor” dedi.
KARDEŞİNİN İLİĞİ ZEYNEP BELİNAY’A CAN VERECEK
Ailenin bir diğer çocuğu 6 aylık Dilara Karadağ ise şu anda 8 kilo. 10 kiloya vardıktan sonra ilik nakli için ailenin onayıyla yapılacak uyum testi olumlu sonuçlanırsa, 17 aylık Zeynep Belinay Karadağ lösemi hastalığından kurtulacak. Anne Zeliş Karadağ, “Bir diğer kızım Dilara Karadağ 6 aylık. Kendisinin hiçbir sağlık sorunu yok. Şu anda 8 kilo, 10 kilo olduktan sonra ilik nakli için test yapılacak. Eğer Dilara’nın iliği uygun olursa kardeşine can vermiş olacak. İki kızıma da en iyi şekilde bakmaya çalışıyorum. Lösemi hastası kızıma dışarıda çok dikkat ediyorum çünkü her an enfeksiyon kapabiliyor. Bu yüzden bir anne olarak ikisine de en güzel titizlikle bakmaya çalışıyorum” ifadelerini kullandı.
BEBEK BEZİ VE MAMAYA İHTİYAÇLARI VAR
Öte yandan anne Zeliş Karadağ ve baba Samet Karadağ, lösemi hastası çocuklarının sağlıklı beslenebilmeleri için canlarını dişlerine taktıklarını söyleyerek, 2 çocukları için bebek bezi ve mamaya ihtiyaçları olduklarını, yetkililerin konuya duyarlılık göstermelerini istediklerini dile getirdi.
ÖZEL HABER BERFİN ADICAN
Editör: TE Bilişim