Manisa Hatuniye Camisinde öğle namazı öncesinde okutulan mevlitte hayatını kaybeden Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve şoförü Muzaffer Akşehirli için dualar edildi. Mevlidin ardından Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç ve beraberindekiler Alper ve Akşehirli hayrına dökülen lokmalardan aldı. Mevlidin sonunda konuşan Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, "Geçen hafta Çarşamba günü elim bir trafik kazasında neticesinde vefat eden kıymetli meslektaşımız, kardeşimiz Mustafa Alper beyin ruhuna bir mevlit-i şerif ve okunan hatimlerin duasını yaptık. Allah kabul etsin" dedi.

MANİSA'DAKİ FETÖ DAVASINDA SON DURUM
Manisa'daki Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında hazırlanan iddianamenin son durumuyla ilgili bilgi veren Başsavcı Şimşek, "Manisa ölçeğinde özellikle ilçelerimizden şu ana kadar gelen ve açtığımız davalarımız mevcut. Ama bunlar tabi sayısal olarak küçük ve lokal davalar oldu. Tüm Manisa'nın ve Türkiye'nin kamuoyunun beklediği idari mali yapılanma ve 15 Temmuz gecesi darbe girişimine karıştığı sonraki süreçte bu örgütün de faal üyesi olduğu zanlıyla, şüphesiyle hakkında işlem yaptığımız bir de askeri grup var. Bununla ilgili de iddianamelerde sona yaklaşıldı. Tabi özellikle idari mali yapılanmayla ilgili iddianamede şöyle bir sıkıntı yaşıyoruz; bir şeyleri tamamlıyorsunuz, ancak bu idari mali yapılanma tabi diğer grup soruşturmaları gibi değil. Bir emniyet, bir yargı ya da askeri kanata ilişkin yürüttüğümüz soruşturmalar kapsamında değerlendirilebilecek bir konu değil. Bunun soruşturmaları gerçekten ciddi ve teknik analizi gerektiren durumda. Bilirkişi raporlarımızda yeni delillere ulaşıyoruz. Yeni delillerin mutlaka dosyanın içerisine konulması gerekiyor. Onlar dosya içerisine konulduğunda analizi çerçevesinde de elbette bir zaman dilimi tekrardan işlemeye başlıyor. Ancak o dosyamızla ilgili aldığımız karar şüphelilerinin tamamı hakkında değil; yönetici, mütevelli heyeti ve idari mali yapılanmaya bir şekilde destek olan kesimle ilgili ayrıma gideceğiz. Bu çerçevede yakın bir zamanda, bu ayın içerisinde idari mali yapılanmayla ilgili, mütevelli heyetinin de içinde bulunduğu iddianamenin tamamlanıp mahkemesine sevk edileceği kanaatindeyim" diye konuştu.
Çok sayıda soruşturma evrakının olduğunu sözlerine ekleyen Şimşek, "Şu anda elimizde ilçeden gelenler dahil bir hayli soruşturma evrakı var. Bazı ilçelerimizde bir kişi hakkında soruşturma yapılmış. Tek dava konusu yapılan var. Meslek gruplarına göre ayırdığımız ya da konularına göre ayırdığımız dosyalarımız var. Yargı kanadında infaz koruma memurlarının, katiplerin, öğretmenlerin, sağlık çalışanlarının, askerlerin, polislerin bunlarla ilgili ayrı; şimdi idari mali yapılanmayla ilgili tek bir dosyamız var. 15 Şubat 2015'te başlayıp devam eden bir süreçti. Onun 15 Temmuz'la da çok alakası yoktu. O dosyayı ayırıp davasını açacağız. Çünkü o dosyada şu ana kadar yaklaşık 600'e yakın şüphelimiz var. Bunların bir kısmı da tutuklu. O dosyayı ayıralım, çatı dosyası haline getirip önem arz eden şüphelilerle ilgili önden davasını açalım diğerlerini hallederiz diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Manisa Hatuniye Camisinde, geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ve şoförü Muzaffer Akşehirli için okunan mevlide Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, savcılar, hakimler ve vatandaşlar katıldı.
Editör: TE Bilişim