MANİSA İl Sağlık Müdürü Hakan Bayrakcı, Kayapınar Mevkii'ndeki 460 dönüm arazi üzerine yapılacak olan yeni ruh sağlığı ve hastalıkları hastanesi ile 100 yataklı yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi için bakanlık yetkililerinin alanda inceleme yaptığını, olumlu görüş verdiğini ve kısa sürede gerekli işlemlere başlayacaklarını söyledi. Bayrakcı, ayrıca mevcut ruh sağlığı ve hastalıkları hastanesine ise yeni bina yapılana kadar ek bina inşa edileceğini açıkladı. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise ek bina konusunda tereddütleri olduğunu kaydetti
Manisa İl Sağlık Müdürü Hakan Bayrakcı, kentte yürütülen sağlık yatırımlarıyla ilgili bilgi verdi. 2016 yılında Manisa'da 16 proje yürüttüklerini ve bunlardan 9'un hastane inşaatı, 6'sının aile sağlığı merkezi, 1'inin de hizmet binası inşaatı olduğunu ifade eden Bayrakcı, yatırım tutarının 666 milyon olduğunu söyledi. Bayrakcı, "Selendi Devlet Hastanesi, Demirci Devlet Hastanesi, Soma Devlet Hastanesi, Turgutlu Çatalköprü Sağlık evi, Saruhanlı Toplum Sağlığı Merkezi inşaatları bitti.
Kamu özel ortaklığı ile yapılan Manisa Eğitim Araştırma Hastanesi, Merkez Efendi Hastanesi, Gördes Toplum Sağlığı Merkezi'nin inşaatları da devam ediyor. İhale aşamasında olan Gölmarmara Entegre Devlet Hastanesi de ihalesi yapıldı. Kula Devlet Hastanesi projesi de Nisan'da tamamlanacak" dedi.
Planlanan beş projenin ise halen başlamadığını belirten Bayrakcı, kentte yapılacak olan yeni ruh sağlığı ve hastalıkları hastanesi ile 100 yataklı yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi için de Sağlık Bakanlığı'nın yetkililerin arazide inceleme yaptığını söyledi. Bayrakcı, "100 yataklı yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesiyle ilgili de bakanlık yetkilileri alanı görmek için geldi, olumlu görüş verdi. Biz de işlemlere başlayacağız. Mevcut Ruh Sağlığı Hastanesi'ne D Blok ek binası inşaatı da başlayamadı. Uzun süredir projesiyle ilgili sıkıntı vardı. Bakanlıkta görüştük, yetkililer buraya gelecek. Sorunu çözmeye çalışacağız" diye konuştu.
AHMETLİ'YE HASTANE YATIRIM PLANINA ALINDI
Yatırım planına alınıp, ihale aşamasına gelen hastane yatırımlarıyla ilgili de konuşan Sağlık Müdürü Bayrakcı, " Horozköyde'ki aile sağlığı merkezi ve acil sağlık istasyonu ihalesini alan kurum ihale şartlarını yerine getirmedi. Tolerans göstermemize rağmen sürüncemede bıraktılar. İhaleyi iptal ettik. Yeniden ihale yapacağız. Salihli Devlet Hastanesi de 2017-2019 yatırım planına alındı. Ayrıca hastane bulunmayan tek ilçemiz olan Ahmetli Devlet Hastanesi yatırım planına alındı" dedi.
VALİ EK BİNA KONUSUNDA TEREDDÜTLÜ
Manisa'ya yeni modern bir ruh sağlığı ve hastalıkları hastanesi yapımı gündeme gelmesine rağmen mevcut hastaneye ek bina inşaatına Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer sıcak bakmadı. Güvençer, "200 yataklı bir hastane yapılıyor. Yeni bir hastane yapacaksak mevcut hastaneye yeni bir blok yapmak ne kadar doğru? Bu konuda bir tereddüdümüz var. Hata yapmaktan korkuyoruz" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim