Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Bakkallar Odası Başkanı Mehmet Ünlübaş ve yönetim kurulu üyelerini odada ziyaret etti. Ziyarette konuşan Vali Güvençer, bakkallık mesleğinin geçmişten günümüze kadar gelen önemli bir meslek olduğunu ifade ederek, "Bütün mesleklerin kendine göre ağır, önemi ve özelliği var. Ancak geçmişten günümüze kadar gelen bir mesleğin temsilcisi olarak bakkal esnafımız gerçek manada hem mutluluklarıyla, hem sorunlarıyla sokakta yaşayan vatandaşımızın sesi konumundadır. Her ne kadar özel sektörmüş gibi algılansalar da toplumda esasında kamu hizmeti veren bir grup. Bakkallık mesleği günümüzden bugüne kadar bir kültür mirasıdır" diye konuştu.

DOLDURMA SİGARA SIKINTISI

Bakkallar Odası Başkanı Mehmet Ünlübaş, 2002'den bu yana odaya sadece bir valinin ziyarete geldiğini, Güvençer'in kurumu ziyaret eden 2'inçi vali olduğunu dile getirdi. Odanın 1500 üyesi bulunduğunu ifade edene Ünlübaş, "Marketlerle aynı düzeyde olmamamıza rağmen, marketler savaş ediyoruz. Artık elimizde sattığımız yoğurt, ekmek ve sigaradan başka bir şey kalmadı. Özelliklede sattığımız sigarının karıda çok az. Satılan her sigara paketinden bakkal esnafına yüzde 4.5 kar kalıyor. Yani 10 TL'lik bir sigaradan karımız 45 kuruş. Şimdi bu karımızı da elimizden almak isteyenler var" diye konuştu.

Manisa'da kaçak sigarayla mücadele konusunda il emniyet müdürlüğünün önemli başarılar elde ettiğini ifade eden Ünlübaş, "Manisa"da artık kaçak sigaranın önüne geçildi. Ama şimdi ki en büyük sorunumuz makaron, yani doldurma sigara. Her tarafta satılmaya başladı. Şimdi bakkalımız odaya gelip, 'Eğer başkanım bu yasal bir şeyse bizde satalım' demeye başladı. Ama yasal olmadığını söylüyorum. Bu konuda yardım destek istiyoruz. Ucuz diye tüketici bu sigaraları alıyor. Ancak yasal bir satış değil. Bu konuda gerekli önlemlerin alınması, valiliğimiz önderliğin de bir mücadelenin başlatılmasını istiyoruz. Büyük sigara firmaları da bu işyerleriyle mücadele etmeye çalışıyor. Ancak yeterli gelmiyor" diye konuştu. Vali Güvençer, yaşanan sorunla yakından ilgileneceğini ve konuyu ilgi kurumların yetkilileriyle bir araya gelip neler yapabilecekleri konusunda görüşeceğini dile getirdi.


Editör: TE Bilişim