Geçtiğimiz yıl Aralık ayında kurulan Türk Ocakları Manisa Şehzadeler Şubesi, 9 Nisan tarihinde yaptığı genel kurulla birlikte tam anlamda resmiyet kazandı. Türk dünyasına hizmet etmek amacıyla kurulan Türk Ocakları Manisa Şehzadeler Şubesi, kamuoyuna yaptıkları faaliyetleri açıklamak amacıyla basınla buluşma toplantısı düzenledi.
MİLLİ KÜLTÜRÜ KUVVETLENDİRECEKLER
Bıyık Nargile'de yapılan kahvaltılı tanışma toplantısında konuşan Türk Ocakları Manisa Şehzadeler Şubesi Başkanı Sıddık Şener, "Türk Ocakları kamu yararına çalışan dernek statüsünde olup, 25 Mart 1912’de kurulmuştur. Geçtiğimiz günlerde 105. kuruluş yılını çeşitli etkinliklerle kutlayarak Türk milletinin ve devletinin hizmetinde varlığını sürdürmektedir. Milli kültürün, ahlak ve fikir hayatının geliştirilmesi, milli birliğin kuvvetlendirilmesi, toplum yapısının sağlamlaştırılması ve Türklüğün yüceltilmesi amacıyla kurulmuştur. Kısaca Türk milliyetçiliği olarak adlandırılan bu amaç, derneğimizin milli ülküsüdür" dedi.
TÜRK OCAKLARI'NIN FAALİYETLERİ NELER?
Şube Başkanı Sıddık Şener, "Ocağımız, kurulduğu günden itibaren genel amaçları doğrultusunda, kendi üyeleri içinde ve kamuya açık olarak toplantılar düzenlemiştir. Sahasında otorite olmuş, bilgi ve fikir sahibi konuşmacıları davet ederek Manisalı hemşerilerimizin aydınlanmasına ve bilgi edinmesine katkı sağlamıştır. Bu anlamda, Genel Başkanımız Prof. Dr Mehmet Öz’ün 'Hedefteki Türkiye', yazar Ali Bademci’nin 'Enver Paşa’dan Günümüze Türkiye ve Türk Dünyası' konulu konuşmalarına ocağımızca ev sahipliği yapılmıştır. Özellikle Türkiye’nin gündemini oluşturan Suriye ve Irak konularında Yrd. Doç. Dr. Alpay Bizbirlik tarafından 'Osmanlı’dan Günümüze Suriye ve Irak Politikalarımız', Yrd. Doç. Dr. Emin Kırkıl tarafından 'Tarihten günümüze Suriye Türkleri', Hasan Kabadağ tarafından ise 'Çanakkale Gerçeği' konulu toplantılar gerçekleştirilmiştir. Bu ve benzeri faaliyetlerimiz aralıksız devam edecektir. Her haftanın Salı günü Odalar Ve Dernekler Binası'nın 5. katında bulunan kendi salonumuzda yapılan toplantılarda bundan sonraki süreçte ilk olarak aramızdan ayrılmasının sene-i devriyesinde Erol Güngör’ün tanıtılması ve anılması sağlanacaktır. Devam eden haftalarda Öğr. Gör. Davut Şahin tarafından 'Türk Devletlerinde Ortak Alfabe', Yrd. Doç. Dr. Cengiz Çakaloğlu tarafından 'Ortadoğu’nun Durumu' konulu konuşmalar planlanmıştır" diye konuştu.
3 MART TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ'NÜ KUTLAYACAKLAR
Türk Ocakları Manisa Şehzadeler Şubesi Başkanı Sıddık Şener son olarak şöyle konuştu, "Kuruluşumuzun siyasi parti faaliyetlerinin üstünde, milli politikaların takipçisidir. Bu konuda benzer faaliyetlerde bulunan tüm kişi ve kuruluşlarla işbirliği yapmak hedeflenmiştir. Bu anlamda büyük önem ve değer verdiğimiz 3 Mayıs Türkçülük Günü’nün, Manisa Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle, katkı yapan tüm derneklerle birlikte kutlanması planlanmıştır. Kutlamalar kapsamında Manisamızın güzide evladı, Türk Dünyası’nın her noktasındaki sesi ve temsilcisi konumundaki TRT sanatçısı Bünyamin AKSUNGUR şehrimizde konserler verecektir. Manisa’nın gurur kaynağı ve bu şehrin içinden çıkıp Türk Dünyası’na malolan sanatçımızı bu vesileyle aramızda görmek bizleri mutlu edecektir. Türkiye Cumhuriyeti'nin temel taşlarından olan, Türklüğün gönüllü hizmetkarı Türk Ocakları'nın şehrimizdeki temsilcileri olarak, Manisa'dan başlayıp Türkiye ve bütün Türk Dünyası’na hizmet etme arzu ve heyecanıyla kurulan Türk Ocakları Şehzadeler Şubemizin hayırlı olmasını diliyoruz"
Editör: TE Bilişim