MANİSA Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Sait Cemal Türek, engelliler için hazırlanan projenin bir benzerinin hükümlüler için de gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtip, "Hükümlülerin normal topluma adaptasyon sürecini kurulacak olan atölyelerde kuluçka devresi olarak kendi ayakları üzerinde durabilene kadar geçirmesi için OSB olarak bir iş merkezi düşünebiliriz. Bu noktada firmalar ile görüşerek, yasal bir zeminde gerçekleşecek olan projeye için elimizden geleni yaparız" diye konuştu.


Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı öncülüğünde, Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ), Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Manisa Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanlığı ortaklığında, Denetimli Serbestlik Tedbiri altında bulunan hükümlüler, eski hükümlüler, hükümlü yakınları ve suç mağdurlarının mesleki eğitim ve işbaşı eğitimlerinden geçirilerek istihdam edilmesini amaçlayan Mesleki Rehabilitasyon Merkezi (MERAM) projesinin açılış ve tanıtım töreni gerçekleşti. Manisa Adliyesi konferans salonunda gerçekleşen törene; Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Manisa CBÜ Rektörü Sayın Prof. Dr. Kemal Çelebi, Manisa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Cemal Türek ve çok sayıda davetli katıldı. Denetimli Serbestlik Müdürü Nurullah Menteşe proje sunumunu yaptı. Menteşe, kurum olarak MERAM projesi dahil 761 bin 205 lira maliyetle 12 farklı proje gerçekleştirdiklerini söyledi.


Manisa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Cemal Türek ise projenin paydaşı olmaktan gurur duyduğunu fakat yaptıkların yeterli olmadığını söyledi. Türek, Manisa OSB tarafından uygulamaya sokulan Zihinsel Engelliler Korumalı İşyeri (ZEKİ) Yaşam Merkezi Projesi'nin bir benzerinin hükümlüler için uygulanması tavsiyesinde bulundu. Türek, "Hükümlülerin normal topluma adaptasyon sürecini kurulacak olan atölyelerde kuluçka devresi olarak kendi ayakları üzerinde durabilene kadar geçirmesi için OSB olarak böyle bir iş merkezi düşünebiliriz. Bu noktada firmalar ile görüşerek, yasal bir zeminde gerçekleşecek olan projeye için elimizden geleni yaparız" diye konuştu.


Konuşmaların ardından proje paydaşlarına plaket takdim edildi. Ardından Denetimli Serbestlik kapsamında bulunan hükümlülerin ve Yunusemre Halk Eğitim Müdürlüğü Fotoğraf Dostları Grubu'nun birlikte gerçekleştirdiği "Özgürlüğün Renkleri" Kula Fotoğraf gezisi kapsamında çekilen fotoğraf sergisi açıldı.
Editör: TE Bilişim