ADIYAMAN'ın Kahta İlçesi'nde kuyumcu Abdulkadir Avci, işyerinde olmadığı sırada oğluna sahte bilezik satarak dolandıran kadının güvenlik kamerası kayıtlarını paylaşarak, ihbar edene 10 bin lira ödül vereceğini söyledi.

Olay, geçen Pazartesi Gazi Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre kimliği henüz belirsiz kadın, girdiği kuyumcuda işyeri sahibi Abdulkadir Avci'nin oğlu Semih Avci'ya sahte bilezik vererek ve "Hastamız var mecburiyetten satıyoruz, bir miktar nakit paraya ihtiyacımız var, geri kalanını altın verebilirsiniz" diyerek altın bilezik ile para üstü aldı. O sırada işyerinde bulunmayan ve Abdulkadir Avci akşam saatlerinde yaptığı kontrolde oğlu Semih Avci'nin satın aldığı bileziğin sahte olduğunu fark etti.

Güvenlik kamerası kayıtlarından şüpheli kadının görüntülerini inceleyen Avci, polise haber verdi. İhbarla gelen polisler kayıtları incelemeye alıp, kadının kimliğini belirleyerek yakalanması için çalışma başlattı. Abdulkadir Avci da, kamera kayıtlarını paylaşarak kadını tanıyanı ihbar edene 10 bin lira ödül vereceğini söyledi.

Abdulkadir Avci, başkalarının dolandırılmasını istemediğini belirterek, "Ben altını kesip incelemeyene kadar sahte olduğunu anlamadım. Diğer meslektaşlarım benim düştüğüm hataya düşmesin. Bu kadını gören kişilerin ihbar etmelerini istiyorum. Bu kadını gören ve yakalatan vatandaşa 10 bin TL ödül vereceğim" dedi.
Editör: TE Bilişim