GÖKHAN AYTAÇ
Dört dönemdir başkanlık görevi sürdüren İsmail Aydın sağlık sorunları nedeniyle görevini bıraktığı açıkladı. Bu açıklamanın ardından tek liste ile yapılan kongrede Erol Timur başkanlığa seçildi.
Manisa Ziraat Odası Konferans salonunda yapılan Manisa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun 14. Olağan kongresinde hareketli anlar yaşandı. 2007 yılından beri Manisa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığını sürdüren İsmail Aydın’ın kongrede yaptığı konuşma ile başkanlı bıraktığını açıklaması delegeler tarafından tepki ile karşılandı.


İSMAİL AYDIN VE YÖNETİMİ İBRA EDİLDİ
Bugünsaat 11.00’de başlayan kongrede ilk olarak divan belirlendi. Divana Behçet Atlı, Mutlu Çamlıyar ve Osman Nihat Cidani seçildi. Divan üyelerinin belirlenmesinin ardından kongrenin gündemi delegelere okundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasın ardından İsmail Aydın başkanlığında ki yönetim ibra edildi.
İSMAİL AYDIN’IN KONUŞMASI SALONDA ŞOK ETKİSİ YARATTI
İsmail Aydın kendi döneminin ibra edilmesinin ardından konuşma yapmak için kürsüye çıktı. Başkan İsmail Aydın’dan herkes teşekkür konuşması beklerken, Aydın’ın görevi bırakıyorum demesi salonda şok etkisi yarattı.


GÖZLERİ DOLDU, “ALNIM AK, BAŞIM DİK” DEDİ
Alkışlar eşliğinde kürsüye çıkan İsmail Aydın; “ Ben ve ekibim 2007 yılında beri bu görevi şerefimizle sürdürdük. Geldiğimizde çok zor şartlar altında olan bir federasyon vardı. Ben ve ekibim zorlukları aşarak federasyonumuzu sağlıklı bir yapıya kavuşturduk. Bulunduğum makamı gittiğim her yerde en iyi şekilde temsil etmeye çalıştım. Sizlere layık olmak için elimden geleni yaptım. Bu kararı almakta çok zorlandım ama 2007 yılında devir aldığım bu makamı artık noktalıyorum. Ben yine buradayım futbol camiasının içindeyim” dedi
Başkan Aydın konuşmasının ardından gözleri dolu şekilde salondan dışarı çıktı.
AYDIN’IN KONUŞMASININ ARDINDAN HAREKETLİ ANLAR YAŞANDI
İsmail Aydın’ın konuşmasının ardından salonda bulunan delegeler şok yaşarken, bazı delegeler tepkilerini yüksek sesle dile getirdiler. İsmail Aydın’ın salondan dışarı çıkmasının ardından peşinden giden delegeler “Bu ne biçim iş? Biz senin için buradayız. Bu son dakikada mı söylenir başkan?” diyerek tepkilerini dile getirdiler. İsmail Aydın’ı tekrardan salona dönmesini sağlayan delegelerin şaşkınlıkları ve öfkeleri yüzlerinden okunuyordu.


İKİNCİ KEZ KONUŞTU, SAĞLIK SORUNLARINI MAZERET GÖSTERDİ
Delegelerin yoğun istediği üzerine salona tekrardan gelen İsmail Aydın bir kez daha konuşma yapmak üzere kürsüye çıktı. İlk konuşmamda fazla detaya girmek istemedim diyen Aydın; “Sağlık sorunları nedeniyle bırakıyorum. Ciddi bir sağlık sorunu ile karşı karşıya kaldım. Fazla detay girmek istenmediğimden bu konuya değinmedim. Ben yine sizlerleyim. Lütfen sakin olun. Sizlere gösterdiğiniz bu destekten dolayı çok teşekkür ederim” dedi.
OY KULLANMADAN SALONU TERK ETTİ
İkinci konuşmasının ardından tekrardan salonu terk eden İsmail Aydın, kongrede oy kullanmadı.


TEK LİSTE İLE SEÇİME GİDİLDİ
Hareketli dakikaların ardından Manisa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun 14. Olağan kongresinde tek liste ile seçime gidildi. 121 delegenin oy kullandığı kongrede 117 geçerli 4 boş oy ile Erol Timur başkanlığa seçildi.


YENİ BAŞKAN TİMUR; “BAYRAĞI DAHA YUKARI TAŞIYACAĞIZ”
Manisa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun 14. Olağan kongresinde başkanlığa seçilen Erol Timur oylama sonrası açıklamalar da bulundu. Başkan Timur;” Aldığımız bayrağı daha yukarı taşımak için ben ve arkadaşlarım var gücümüzle çalışacağız. İsmail başkanım sağlık sorunları nedeniyle ayrılmak durumunda kaldı. Delegeler bu kararı duyunca normal olarak tepki gösterdi. Ama bizim bayrağı devir alacağımızı öğrenince ortam sakinleşti. İsmail başkan konuşmasında yola bizimle devam edileceğini söyleyecekti ama duygusal anlar yaşayınca söyleyemedi. Hiçbir sıkıntımız yok biz ekibiz. Amatör sporları inşallah daha iyi konuma getireceğiz” dedi.
Kongrenin ardından Erol Timur ve yönetimi fotoğraf çektirdiler.
AYDIN VE TİMUR YAN YANA GELMEDİ
Kongre boyunca İsmail Aydın ve Erol Timur’un birlikte fotoğraf çekilmemesi ve yan yana oturmaması dikkatten kaçmadı.
EROL TİMUR BAŞKANLIĞINDA Kİ YÖNETİM ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU
OSMAN DOĞAN
HÜSEYİN SULTAN
LEVENT KEPENEKLİ
UĞUR KOCAGÖZ
TAHİR MERSİNLİ
BEHÇET ATLI
MEHMET EZİLER
ERHAN DELİKAN
SEFER YILDIRIM
BİROL CEYLAN
İSMAİL EKSUR
HURŞİT MALKOÇ
HASUMAN KIRMIZI

 

Editör: TE Bilişim