MANİSA'da doğuştan bedensel engelli milli yüzücü 22 yaşındaki Sefa Yurtkölesi, santral memuru olarak çalıştığı işyerine giderken, akülü tekerlekli sandalye ile Manisa Tren Garı ile Manisa Devlet Hastanesi arasındaki hemzemin geçitten geçmekte sıkıntı yaşadığını söyledi. Yurtkölesi, yetkililerden sorununa çözüm bulmalarını istedi.

Manisa'da yaşayan ve 'tar sendromu' hastalığı nedeniyle doğuştan elleri ve ayakları tam gelişmemiş olan Sefa Yurtkölesi, 3 yıl önce beden eğitimi öğretmeni aracılığı ile yüzme sporuna başladı. Hırsı, azmi ve çalışkanlığı ile dikkat çeken Sefa Yurtkölesi, kısa zamanda 50 metre serbest, sırt, kelebek ile 200 metre karışık kategorilerinde katıldığı 11 Türkiye şampiyonasının 9'unda birinci, 2'sinde ise ikinci oldu. Başarıları ile dikkat çeken Yurtkölesi, 2014 yılında ise kıtalararası yüzme şampiyonasında Türkiye'yi temsil etti ve derece yaparak, bronz madalya kazandı.

'SANDALYENİN TEKERLEĞİ RAYLARA TAKILIYOR'

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, milli yüzücüye kurumda iş verdi. Son bir yıldır Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde santral memuru olarak çalışan Sefa Yurtkölesi, kendisine sağlanan akulü tekerlekli sandalyesiyle işe gidip gemeye başladı. Yurtkölesi, işe gidip gelirken her gün geçmek zorunda olduğu Manisa Tren Garı ile Manisa Devlet Hastanesi arasındaki yol güzergahında bulunan hemzemin geçitte sıkıntı yaşadığını belirtti. Hemzemin geçitte, akülü sandalyenin tekerleğinin bazen rayların arasına takıldığını antatan Sefa Yurtkölesi, bazı araç sahiplerinin de buradan geçerken kendisine dikkat etmediğini ve tehlikeler atlattığını kaydetti. Sefa Yurtkölesi, sadece kendisinin değil bisikletliler ile bebek arabasıyla geçmeye çalışanların da hemzemin geçitte zor anlar yaşadığını söyledi.

Özellikle sabah trafiğin yoğun olduğu saatlerde buradan geçmenin kendisi için işkenceye dönüştüğünü vurgulayan Sefa Yurtkölesi, yetkililerin gerekli düzenlemeleri yapmasını istedi.
Editör: TE Bilişim