Ali Rıza Çevik Ortaokulu öğrencileri, Antalya’nın Kumluca ilçesi Mimar Sinan Ortaokulu öğrencilerine Mesir Macunu gönderdi. Öğrenciler ‘Manisa’dan Antalya’ya Şifalı Eller’ ismini verdikleri proje ile kardeş okulları olan Mimar Sinan Ortaokulu’na Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği’nin de katkılarıyla mesir macunu yolladı.
Ali Rıza Çevik Ortaokulu’nda düzenlenen törene okul müdürü ve öğrencilerin yansıra Okul Aile Birliği Başkanı Zerrin ağar ile Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık da katıldı.
Konuyla ilgili konuşan Okul Aile Birliği Başkanı Zerrin Ağar, Mesir Haftası nedeniyle böyle bir uygulama yapmayı düşündüklerini ifade etti. Ağar şöyle konuştu: “Ali Rıza Çevik Ortaokulu olarak Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği’nin de katkılarıyla Antalya’nın Kumluca İlçesi Mimar Sinan Ortaokulu’na mesir macunu gönderiyoruz. Öğrencilerimizin Antalya’ya gezisi vardı. Bu nedenle mesirleri geziye giden öğrencilerimiz takdim edecek. Oradaki okul yöneticileriyle de konuştuk. Mesir’i temsili olarak öğrencilere saçacaklar ve kültürümüzü orada da yaşatacaklar.”
Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık da projede yer almaktan dolayı mutlu olduğunu, hem Mesir’in hem de Manisa’nın tanıtımı için ellerinden geleni yapmaya her zaman hazır olduklarını dile getirdi.
Editör: TE Bilişim