AHMET Tonguç başkanlığındaki AK Parti Şehzadeler İlçe Teşkilatı, 16 Nisan'da yapılacak olan Anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması öncesi başlattığı "Evet" kampanyası kapsamında, AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli ile birlikte Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Hasan Geriter'i ziyaret etti.
Ziyarette, Başkan Mersinli ve Tonguç'a başkan yardımcıları ve yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Manisa Esnaf Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, halk oylaması sonuçlarının Türkiye'de her kesimi yakından ilgilendirdiğini söyledi. Geriter, "Bu sonuçlarda bir 'evet' var bir 'hayır' var. Her iki taraf da kendi haklılıkları ve doğruları oranında bir mücadele içerisindeler. Bizler esnaf olarak Türkiye'ye hangisi yarayacaksa, hangisi hayırlı olacaksa onun kazanmasını istiyoruz. Bu konuda halkımızın ve esnaf ve sanatkârımızın sadece duyumlarla anlayabildiğini öğrenebildiğini söyleyebilirim. Bu anlama ve öğrenme de hakikaten başarılı bir şekilde herkesin biliyor demenin yanlış olduğunu da üstüne basa basa söylüyorum. Daha anlaşılamamış, anlayamadıkları birçok konular var. Siz siyasiler olarak da bu konuların iyi anlaşılabilmesi için iyi anlatılmasının yarar getireceği kanısı içerisindeyim" dedi.
"Evet" diyerek konuşmasına başlayan AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Tonguç, "Referandumda 'Evet' kampanyasına ilk olarak sizi ziyaret ederek başlayalım istedik. Biz bugüne kadar hep esnafımızla birlikte olduk. AK Parti iktidarları boyunca da esnafımızın desteğini gördük. Önümüzde çok önemli bir süreç var. 16 Nisan'da bir halk oylaması yapacağız. Teşkilatımızla birlikte 'Evet' kampanyasını yürütmek amacıyla ilk ziyaretimizi sizlere yapmaktan ve sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyuz. Biz evet ile birlikte Türkiye'de istikrarın olacağına, evet ile birlikte esnafımızın da ülkemizde yaşayan tüm vatandaşlarımızın da 2023 hedeflerine giderken istikrarla birlikte devam edeceğine inanıyoruz. Ülkemizde 2002 yılında yazar kasaların atıldığı dönemden şimdi esnafımızın ayaklarının yere basan hala gelmesinde AK Parti iktidarımızın çok büyük payı olduğunu, ama bunda da 14 yıllık kesintisiz AK Parti hükümetinin olduğunu düşünüyoruz. Evet kampanyası ile birlikte artık ülkemizde koalisyonlara son verileceğini, eskiye dönüş olmayacağını, bunu da 7 Haziran seçimlerinde gördük. Tek başına iktidar çıkmayınca çok büyük bir kaos yaşandığını hep birlikte gördük. Esnafımın ve vatandaşlarımızın daha iyi yerlere gelmesi amacıyla 'evet' kampanyasına destek için buradayız. İnsanların kafalarındaki soru işaretlerini inşallah gidereceğiz" diye konuştu.
BAŞKAN MERSİNLİ ESNAFTAN DESTEK İSTEDİ
AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli ise konuşmasında, "Halkımız neye evet neye hayır deme konusunda tereddütler yaşıyor. Bunun eğitimini önce kendi içimizde yani teşkilatımızda verdik. Bugünden itibaren de sahaya çıkmış durumdayız. Manisa'da çalmadığımız kapı sıkmadığımız el kalmayacak. Bu rejim meselesi değil, referandum da evet çıkması halinde ülkemizin çok daha güzel günlere ulaşacağına inanıyoruz. Allah'ın izni ile evet kampanyamızı başarılı bir şekilde sonuçlandıracağız. Hem sizlerden hem de esnaf ve sanatkârımızdan destek istiyoruz" ifadelerini kullandı.


Editör: TE Bilişim