MANİSA'nın Şehzadeler Belediyesi, engelli rampalarına araçlarını park eden sürücüleri uyarmak amacıyla 'Engelliye Engel Olma' adı altında kampanya başlattı. Kampanyanın adının bulunduğu 10 bin etiket bastırılırken, engelliler rampalara park eden sürücülerin araçlara bu etiketleri yapıştıracak.


Engellilerin en büyük sorunlarından birisi olan engelli rampalarına parklara çözüm bulmak amacıyla AK Partili Şehzadeler Belediyesi, yeni bir kampanya başlattı. Araç sürücüleri daha duyarlı olmasını sağlamak amacıyla 'Engelliye Engel Olma' adı altında kampanya başlattı. Şehzadeler Belediye Başkanı AK Partili Ömer Faruk Çelik, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız ve engelliler ile kampanyanın startını birlikte verdi.


"ENGELSİZ BİR ŞEHİR YARATMAK HEPİMİZ GÖREVİ"


Şehzadeler Belediye Başkanı Çelik, engellilerinde toplumun birer bireyi olduğunu belirterek, şehirleri engelsiz hale getirmenin sadece yerel yöneticilerin değil, tüm bireylerin görevi olduğunu vurguladı. Engellilerin yaşadığı en önemli sorunun engelli rampalarına park edilmesi olduğunu ifade eden Çelik, yaşanan soruna çözüm bulmak amacıyla 'Engelliye Engel Olma' kampanyası başlattıklarını ifade ederek, "Kaldırımlarda engelliler için rampalarımız var. Özellikle bedensel engellilerimiz bu rampaları yoğun bir şekilde kullanıyorlar. Ayrıca bebeği olan annelerimiz bile bu rampaları kullanıyorlar. Ama bazen gerekli hassasiyet gösterilmediği için bu rampaların önü araçlarla kapatılıyor. Bu nedenle yaşanan sıkıntıyla ilgili 'Engelliye Engel Olma' adı altında bir çalışma başlattık. Yaşana sıkıntı için farkındalık yaratmak amacıyla 10 bin adet etiket bastırdık. Engelli derneklerimize ve isteyen engelli vatandaşlarımıza üzerinde 'Engelliye Engel Olma' yazılı etiketleri dağıtacağız. İsteyen duyarlı vatandaşlarımızda bu etiketleri belediyemizden alabilecek. Etiketlere sahip olan engellilerimiz eğer bir engelli rampasına park etmiş araç görünse, bu aracın camına etiketi yapıştıracak. Böylece araç sahibi ne hata yaptığını görebilecek" diye konuştu.


Kampanyanın startına katılan Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter ise oda olarak engelliler için yapılan her türlü çalışmanın içerisinde olacaklarını ifade etti.


Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız, araç sürücülerine çağrıda bulunarak, "Ben engelli olmayacağım' diye bir şey yok. Engelli rampalarına park eden o araç sürücüsü de bir engelli adayıdır. Park ederek kapattığı o rampayı oda kullanmak zorunda kalabilir. Bu duyarlılık içerisinde sürücülerimiz engelli rampalarının önünü kapatmasınlar. İnanıyoruz ki bastırılan bu etiketler sayesinde sürücülerimiz daha duyarlı hale gelecek" dedi.


Konuşmaların ardından Başkan Çelik, engelliler bir engelli rampasına park etmiş otomobile bastırılan 'Engelliye Engel Olma' yazılı etiketi yapıştırdı.
Editör: TE Bilişim