Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Manisa’da askerlerin zehirlenerek hastaneye kaldırılmasının ardından yaptığı yazılı açıklamada olayın boyutunu ve nedenini sordu.
İlk etapta 50’nin üzerinde askerin hastaneye kaldırıldığı bilgisini edindiklerini ifade den Nurlu, izinde olan hastane personelinin geri çağrılmasının işin ciddiyetini ortaya koyduğunu belirtti.
Zehirlenmelerin akla sabotaj sorusunu getirdiğine dikkat çeken Nurlu, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:
“Zehirlenme olayının yaşandığı General Seyfettin Çalbatur Kışlası 1'inci Piyade Er Eğitim Tugayında 3 bin asker görev yapmaktadır.
Askerlerimiz zehirleniyor, Meclis’te bir araştırma komisyonu kuralım, bu konuyu araştıralım diyerek verdiğimiz önergeyi daha üç gün önce reddeden AKP Milletvekilleri askerlerimizin zehirlenmelerinden ve ölümlerinden sorumlu olacaklardır.
Milli Savunma Komisyonu Üyesi Milletvekili olarak salı günü Mecliste yaptığım konuşmada Araştırma Komisyonu kurulmasının neden zorunlu olduğunu anlatmıştım.
Çünkü artık bu olay sıradan bir zehirlenme vakası değildir.
Manisa’nın en büyük birliklerinde askerler sık sık zehirleniyorsa ve hiçbir tedbir alınmıyorsa ortada çok ciddi bir sorun vardır.
Sabotaj ihtimali de artık değerlendirilmeli ve askerlerin neden zehirlendikleri kamuoyu ile paylaşılmalıdır.
Manisa’da kışlalara yemek ve gıda temin eden tüm şirketlerle sözleşmeler feshedilmeli ve sorumlular mutlaka cezalandırılmalıdır.
20 gün içerisinde kışlalarda yaşanan zehirlenme vakaları, Manisa'da binlerce askerin içinde bulunduğu tehlikeli durumu gözler önüne sermektedir.
Eğer zehirlenme vakalarının üzeri yine örtülmeye çalışılırsa, asker zehirlenmelerinin devam edeceğinden endişeliyiz.
Çünkü Soma’da facia geliyor dediğimizde, kulak tıkayanlar yüzünden maalesef 301 işçimiz hayatını kaybetti. Aynı acılar yaşansın istemiyoruz.
Vatani görevini yapan Mehmetçiklerimiz hepimizin evladıdır. Bu yaşananlar hiç bir vatandaşımızın kabul edeceği bir durum değildir.”
Editör: TE Bilişim