Manisa’nın Gölmarmara ilçesinde 6 Temmuz 2015 tarihinde 15 tarım işçisinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasında Akhisar Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan tazminat davasında çalışanları taşıyan kamyon sürücüsünde yüzde 10 kusur bulundu. Süt tankeri şoförünün azalan kaza hata oranı nedeniyle ölen işçilerin ailelerinin alacağı tazminatlar sil baştan hesaplanacak.
Yaklaşık 2 yıl önce Gölmarmara’ya bağlı Hacıveliler Mahallesi’nde meydana gelen trafik kazasında süt tankeri ile tarım işçilerini taşıyan kamyon çarpışmış ve 15 kişi hayatını kaybetti.
Kaza sonrası açılan ceza davasında süt tankeri sürücüsü yüzde 100 kusurlu bulunup, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen tazminat davasında da ceza davasına göre yüzde 100 kusurlu olduğu saptanan süt tankeri şoförünün firmasından, işçilerin ailelerine 100 bin ile 300 bin TL arasında tazminat talep edilirken, sigorta şirketi rakamı fazla bularak bilirkişiye başvurmuştu.
CEZA İLE HUKUK DAVASI KUSUR ORANINDA ÇELİŞTİ
Aylardır beklenen bilirkişi raporu, tazminat davasının seyrini tamamen değiştirdi.
Sigorta şirketinin itirazı üzerine bilirkişi yeniden bir rapor hazırladı.
TAZMİNATLAR BAŞTAN HESAPLANACAK
Ceza davasında süt tankeri sürücüsünün yüzde 100 hatalı bulunmasına rağmen tazminat davasında bu oran yüzde 90’a düştü. Bilirkişi raporunda tarım işçilerini taşıyan kamyon sürücüsünde de yüzde 10 kusur bulundu. Bu yeni bilirkişi raporuna göre ailelere ödenecek tazminatın miktarı azalacak.
Bilirkişinin şok raporu üzerinde 100 bin ila 300 bin TL arasında değişen tazminat talebi rafa kaldırıldı.
Bilirkişi raporunun yeniden incelenmesi ardından tazminat rakamlarının büyük bir ölçüde azalacağı ve karar davasının uzayacağı öngörülüyor.
ÖZEL HABER BERFİN ADICAN
Editör: TE Bilişim