Süper Ligin 20. haftasında Trabzonspor liderliğinin keyfini yaşarken Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray taraftarlarına kahır mektubu yazdırıyor. Üç büyüklerde zaman zaman inişler ve çıkışlı sezonlara tanık olduk. Ama üç büyüklerin tabiri caizse yerlerde üçünün birden süründüğüne tanık olmadık. Beşiktaş Sergen Yalçın’la, Fenerbahçe Vitor Pereira ile ve Galatasaray’da İmparator Fatih Terim ile yollarını ayırdı. Galatasaray İspanyol Teknik Direktör Domènec Torrent ile anlaşırken, Fenerbahçe kendi evladı İsmail Kartal’ı 2. Defa göreve getirdi. Beşiktaş Önder hoca ile sezon sonuna kadar yola devam edecek gibi. Bana kalırsa Yeni sezonda Fenerbahçe’nin başında Löw, Beşiktaş’ın başında Şenol Güneş olur. Galatasaray ise seçime gider…

BU HAFTA DA BAŞARISIZLAR

Katar’dan şampiyonluk kupası ile dönen Beşiktaş sayıyla yazılamayacak kadar çok eksikle gitti Rize deplasmanına. Zaten berabere kaldı. Bu maçta eldeki kadro ve genç Emirhan’da Beşiktaş Rize’de bana göre mevsimin en iyi oyununu oynamasına rağmen kalecisi Ersin’in iki hatalı golü yemesi ile üç puanla dönemedi. Beşiktaş’ın ilk yarıda kaçırdığı yüzde yüz fırsatların birkaçı gol olsaydı Kartal Rize’den kanatlarını yükseklerden çırpa çırpa İstanbul’a gelecekti. Bu maçta Beşiktaş puan kaybetti ama Emirhan gibi bir genç futbolcunun ortaya çıkmasını sağladı.

GALATASARAY DA MAĞLUP FENERBAHÇE DE

Aslan nasıl Avrupa’da başarı sağladı hala anlamış değilim. Denizli’ye kupa elenen Galatasaray evinde Giresun’a yenildi. Evden çıkıp ucuzcu Murat’a “Yine yenildik. Bu Fatih Terim bir an önce gitsin” diye dert yandım. Pazartesi günü Çalışan Gazeteciler Günü kutlamaları sırasında benim gibi Galatasaraylı Mehmet Hakkı Özbayır “Fatih Terim’i göndermişler” dedi. Mehmet Hakkı Özbayır’a “Şaka yapma İmparatoru kimse gönderemez. Hele Başkan Burak Elmas hiç gönderemez” deyince Mehmet kardeşim “Başkan Burak Elmas Fatih Terim ile on dakika görüşüp teşekkür etmiş” deyince inanın bir sevindim bir sevindim sormayın. Kulübü pahalı transferlerle borç batağına sürükleyen Fatih Terim kendini beğenmiş edası ile sanki Galatasaray’ın sahibi gibi davranmasına hiçbir zaman Manisaspor Kulübü başkanlığı yapmış biri olarak içime sindirememişim. Acemi Başkan Burak Elmas seçilir seçilmez 3,5 yıllık sözleşme yapmasına da karşı çıkmıştım. Kendi kendime Burak Elmas görürsün sen Fatih Terim sana nasıl davranıp neler yapacak neler diye söylenmeye başlamıştım. Allah’a şükür yanılmadım. Başarısız Terim son on gün Galatasaray gibi büyük takımın Başkanı Burak Elmas’ın telefonlarına bile çıkmamıştı. Kendini beğenmiş Fatih Terim beni yanıltmadı. Aslan Başkan Burak Elmas ve yönetim Fatih Terim’i göndermekle kulübe ne kadar iyilik yaptığınızı bundan sonraki başkanlık süresinde göreceksiniz. Galatasaraylı olarak beni çok mutlu ettiniz. Yeni teknik adam olarak kimi getirirseniz getirin bundan kötü olamaz. Başkan ve yönetim olarak huzurlu bir ortamda görev yapacağınıza inanıyorum.

KANARYA DA YARALI

Aziz Yıldırım’ı üç yıl önce gönderip Kulüp Başkanlığına Ali Koç’u getiren kongre üyeleri böyle durumlara düşecek bir Fenerbahçe’nin ortaya çıkacağını bilseler başarılı iş insanını açık ara farkla kulüp başkanı yaparlar mıydı hiç? Olan oldu. Üç yıldır Fenerbahçe yaptığı transferlerle bu ligin en iyi takımı olması gerekirken Beşiktaş ve Galatasaray’dan farkı yok. 21 gündür hoca bulamayan Fenerbahçe hem de evinde Adana Demirspor’a 2-1 yenildi. Tribünlerdeki taraftarlar öfkeli bir şekilde “ALİ KOÇ BURAYA, HESAP VER TARAFTARA” diye bağırdılar. Bakalım üç büyüklerin üzerindeki kara bulutlar ne zaman dağılacak? Bu sezon üçü için de hüsran görünüyor. Bu tablo karşısında elbette Trabzon şampiyonluğa oynar. Trabzon maçını Ahmet Çiftçi ve oğlu Hasan ile birlikte seyrettim. İyi mi oynadı, baskılı oyunu sürdürürken Malatya defansının bir anlık dikkatsizliği ile 1 gol attı. Maçı ve üç puanı kazandı. Bu sezon her türlü şartlar Trabzonspor’un lehine.

GALATASARAY’DA SON DAKİKA

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Fatih Terim ile yollarını ayırdıktan sonra kulüpte teknik adam boşluğu olmasın diye elini çabuk tuttuğu görünüyor. Aslan’ın Başkanı Burak Elmas Galatasaray’ın teknik direktörünün İspanyol Domenec Torrent olduğunu açıkladı. Kulakların çınlasın İzmirli Yeni Asır’da beraber çalıştığım Sabah’ın hasta Galatasaraylı yorumcusu Levent Tüzemen pazartesi akşamı spor programında Başkan Burak Elmas’a İspanyol teknik adamın Galatasaray’ın başına getirilmesinin yanlışlığını hararetli hararetli konuşmanda belirttin ama sonucunu alamadın. Galatasaray’da son sözü başkan söyler unuttun galiba sevgili Levent Tüzemen.

DOMENEC’TE KUVVETLİ BİR KİŞİLİK

Galatasaray Başkanı Burak Elmas “İspanyol Domenec Torrent ile önce Fatih Terim’in yardımcısı olması için görüştüm. Sonra teknik direktör olarak görev yapmasına karar verdik. Uzun vadede bu görevi yapacak kişilerle görüştüm. Sonunda en uygun kişinin Domenec Torrent olduğuna karar verdim. Yanına bir Türk yardımcı antrenör düşünüyoruz. Anlaşınca açıklarız” dedi.

Dün Hıncal Uluç’un yazısını okudum. Fatih Terim sevgisi ile büyüyen Başkan Burak Elmas İmparator’u göndermemek için çeşitli yollar denemiş, Fatih Terim’in dik kafalılığı buna engel olduğunu anlıyorum. Başkan ya Fatih ya biz diyen bir yönetim kurulu karşısında Galatasaray Başkanı Burak Elmas’ın Fatih Terim’i göndermekten başka çaresi kalmadığı anlaşılıyor. Bana göre Fatih Terim’in gitmesi doğru karar. Bundan kötü durumu Galatasaray’ın yaşayabileceğini düşünüyorum.

TERİM “YARI YOLDA BIRAKILDIM”

Florya’da futbolcuları ile vedalaşan Fatih Terim “Yarı yolda bırakıldım. Ben olmayabilirim ama siz Galatasaray arması ile devam edeceksiniz” dedi. Fatih Terim eşyalarını toplamaya kızı ve eşi ile birlikte geldi. Futbolcuları ile yarım saat görüşüp ayrılırken kendisini uğurlanmaya gelen tek bir Galatasaray Yöneticisi yoktu. Ne kadar acı bir durum.

FENERBAHÇE’DE DE İSMAİL KARTAL DÖNEMİ

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç takımın başına yabancı antrenör getirmek için sarf ettiği çabalardan sonuç alamayınca sezon sonuna kadar Fenerbahçe Kulübünün başına teknik direktör olarak İsmail Kartal’ı getirdi. Fenerbahçe’ye hayırlı olsun.