Bir dönem Türk Futbolu ve hakem camiasının süper starı adaşım Ertuğrul Dilek Manisa’ya geldi. Kendisini, dostu hakem hocalarından Necmi Temizel ile birlikte İzmir Adnan Menderes Havalimanında karşıladık. Dün gece de İzmir’de Futbol Adamları Derneği’nin ödül törenine katıldık. Manisa hakemliğinin gurur abidesi Ertuğrul Dilek ve Necmi Temizel’e ödülleri verilirken kendilerini yalnız bırakmadık, iş adamı Aydın Benlişen ile birlikte. Ödül törenini ayrı yazacağım.

Benim gazetecilik mesleğime adım attığım 1970’li yıllarda Manisa’da Ertuğrul Dilek ülke çapında en gözde hakemlerimizdendi. Manisa Beden Terbiyesi Bölge Müdürlüğü yaptı. Merkez Hakem Komitesi Başkanlığı da yaptı. Türkiye Futbol Federasyonu üyeliği yapan Ertuğrul Dilek, Manisa İdman Yurdunda futbol oynarken 1957 yılında ayağı kırılınca hakem hocası Enver Toptamış’ın teşvikiyle hakemliğe başlamış. 1984 yılına kadar hakemlik yaşamı başarıdan başarıya devam etmiş. Bugüne kadar Türkiye’de en fazla derbi yöneten FİFA hakemi Ertuğrul Dilek olmuştur.  Rahmetli Spor Bakanı Önal Şakar’ın çocukluk arkadaşıydı. Necmi Temizel ile birlikte İstanbul, Ankara ve İzmir’de yönettikleri maçlara damgalarını vurmuş yıldız hakemlerimizdendi. Manisa’nın hakem camiasından yetişmiş bu iki isimle 50 yılı aşkın dostluğum bugün de aynı saygı ve sevgi ile devam ediyor. Kendilerinden meslek yaşamı içinde çok şeyler öğrendim. Ertuğrul Dilek ve Necmi Temizel’in ortak dostları Erdoğan Balkır abinin SİM mağazasında bir araya geldik.

Sim Erdoğan, Ertuğrul Dilek ve Necmi Temizel’in birlikte geçmişte yaşadıkları anıları dinledim. Dallarında başarılara imza atan Dilek, Temizel ve Sim Erdoğan’ın, birbirleri ile olan dostluk derecesinin yüksekliğini gördüm. Erdoğan Sim abim yıllar öncesinde Manisa futbolunun yetiştirdiği yıldız futbolcuları anlattı. Ben Ertuğrul Dilek’le Manisa’da genç yaşımda yaşadıklarımı paylaştık. O kadar çok anılarımız vardı ki zamanın su gibi akıp gittiğini anlayamadık. İş adamı Aydın Benlişen ve Mühendis Fatih Kadayıfçılar da bizimle beraberdi. Erdoğan Abim her zamanki gibi kibar ve zarafetiyle bizleri ağırladı. Yeni neslin Ertuğrul Dilek ismini hatırlaması zor. Ama Belediye Başkanlığı yapan rahmetli Adil Aygül küçük sanayi sitesinde yaptırdığı bugün amatör futbolcuların maçlarının oynandığı Spor Tesislerine Ertuğrul Dilek ismini verdi.