Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti’ye üye olarak katılmasıyla ilgili değerlendirmede bulunan Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, “Partimizin kurucusu ve lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 33 ay aradan sonra kendi deyimiyle sevdasına ve yuvasına dönmesi yeni bir heyecan başlattı. Bu aynı zamanda yeni bir yürüyüştür” dedi.
“BU BİR YÜRÜYÜŞTÜR”
AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Partiye gelmesinin büyük bir teveccüh oluşturduğunu ve yeni bir heyecan yarattığını kaydetti. Özdağ, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 2014 yılında Türkiye Cumhuriyeti tarihinde millet iradesiyle seçilen ilk Cumhurbaşkanı olurken mevcut anayasada yer alan, ‘Cumhurbaşkanı partisiyle bağlarını koparmak zorundadır’ ibaresinden dolayı partisinden istifa etmek zorunda kalmış ama aidiyet bağlarını devam ettirmişti. 16 Nisan’da gerçekleşen Anayasa değişikliğiyle beraber ‘Yeniden partisiyle bağlarını kurabilir, partili Cumhurbaşkanı olabilir’ ifadesiyle beraber gereği yapıldı. Bu bir yürüyüştür, ardından da 21 Mayıs’ta Partimizin Genel Kurulu gerçekleşecek. Bu Genel Kurul’da Sayın Recep Tayyip Erdoğan partisinin başına geçerek Türkiye’de yeni bir sayfa, yeni bir tarih yazılmış olacak. Sayın Erdoğan bir yandan Cumhurbaşkanı, bir yandan da partiye üye bir Genel Başkan olarak önemli hizmetlerine devam edecek” dedi.
“ATATÜRK’TEN SONRAKİ EN BAŞARILI VE KARİZMATİK LİDER”
Partili Cumhurbaşkanı sisteminin icranın hızlanmasını sağlayacağını belirten Özdağ sözlerini şöyle sürdürdü, “Dünden bugüne AK Parti iktidarları döneminde Başbakanlık yapmış olan Sayın Abdullah Gül, Sayın Ahmet Davutoğlu, Sayın Binali Yıldırım’a da gösterdikleri büyük gayretler ve başarılarından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Sayın Recep Tayyip Erdoğan partimizin kurucusu, ana gövdesi ve mimarıdır. Yani bir manada da kendisidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten sonraki en başarılı ve karizmatik liderdir. En çok seçim kazanan, en uzun Başbakanlık yapan, öyle tahmin ediyorum ki Atatürk’ten sonraki en uzun Cumhurbaşkanlığı yapan lider ünvanını da kazanmış olacaktır. Bu da büyük bir başarıyı gösteriyor. 21 Mayıs’tan itibaren AK Parti yeni bir heyecan, yeni bir kan, yeni bir ruhla ve ilk günkü aşkla ‘Bismillah’ diyerek bir kez daha yola koyulacak. Zaten yoldaydık ve ‘durmak yok’ diyorduk. Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırıncaya kadar bu yolda hızımızı hiç kesmeyeceğiz ve doğru yol alacağız”
Editör: TE Bilişim