CHP Manisa Gençlik Kolları İl eski başkanı Serdar Bozyaka Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle 11 ay 20 gün hapis cezası aldı. Bozyaka, bu cezaya itiraz ederek temyize gönderdi. Aldığı cezanın üzerinden henüz kısa bir süre geçmişken aynı suçtan yine hakkında dava açılan Bozyaka, bu kez de 10 bin 500 TL para cezasıyla karşı karşıya kaldı.
Bozyaka'nın adlığı 11 ay 20 günlük hapis cezası sonrası yaptığı, "Biz Manisalılar çekirdeğe çiğdem, mısıra darı hırsıza hırsız" deriz açıklamasını ihbar kabul eden Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı Bozyaka hakkında bir soruşturma daha başlattı. Bozyaka'nın Cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddia edildi. Manisa 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada karar verildi. Serdar Bozyaka hakkında mahkeme 10 bin 500 TL para cezası verilmesine hükmetti.
Konuyla ilgili açıklama yapan Serdar Bozyaka, “Bir basın açıklamasında kişi belirtmeden "Biz Manisalılar olarak çekirdeğe çiğdem, mısıra darı, hırsıza hırsız deriz." şeklinde ifademizi Cumhurbaşkanı Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik kullandığımı iddia eden Cumhuriyet Savcısı'nın açtığı soruşturma neticesinde yine Manisa Adalet Sarayı'ndaydık. Karar duruşmasında 'Yüce Türk Adaleti' de aynı kanaatte olduğunu göstererek şahsıma 10 bin 500 TL para cezası verilmesine hükmetti. Değerli Manisalılar size iki tavsiyem var: Bundan sonra çekirdeğe çiğdem, mısıra darı ve hırsıza hırsız demeyin. Israrla diyecekseniz, çok çalışın çok para kazanın. Karara itiraz edeceğim” dedi.
Editör: TE Bilişim