Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Schneider Elektrik işçileri greve başladı. Hak ettikleri ücretleri alamadıkları gerekçesiyle Birleşik Metal İş tarafından alınan grev kararına uyan yaklaşık 420 işçi, bugün sabah itibariyle greve gitti. Birleşik Metal İş İşyeri Baş Temsilcisi Mehmet Onur Can, “Grevin başı var, sonu yok. Ne zaman taleplerimiz karşılanırsa grevimizi bitirir, içeriye girer işimize dört elle sarılırız.” dedi.


Metal iş kolundaki fabrikalarda bugün sabah grev başladı. Birleşik Metal-İş Sendikası ile patronların sendikası Elektromekanik Metal İşverenleri Sendikası (EMİS) arasında 2 bin 200 işçiyi kapsayan ve 7 Eylül 2016’dan beri devam eden görüşmeler anlaşmazlıkla sonuçlandı. Sendika 26 Aralık 2016 günü grev kararı aldı. Grev bugün Birleşik Metal-İş'in örgütlü olduğu 4 ildeki 13 iş yerinde 2 bin 200 işçinin katılımıyla başladı.
Manisa’da da sendikanın örgütlü olduğu Schneider Elektrik’te işçiler greve gitti. Sabah erken saatlerde fabrikanın önünde toplanan işçiler grev yaptı.
Grup adına açıklama yapan Birleşik Metal İş İşyeri Baş Temsilcisi Mehmet Onur Can şu ifadeleri kullandı: “Manisa’da 420 arkadaşımızla greve gidiyoruz. Mavi yakalı arkadaşlarımız grevde. Haklı taleplerimiz için buradayız. Şu anda ülke genelinde bulunan Schneider Elektrik bünyesinde çalışan arkadaşlarımızın ücretleri son yapılan zamma rağmen asgari ücret düzeyine gelmiştir. Yani saat ücreti 7. 90 TL. Bu rakamlar yetersiz. Bu taleplerimiz doğrultusunda sendikamızla, işçilerimizle bir bütün olarak hep beraber aldığımız kararla grevimizi bugün itibariyle başlattık. Grevin başı var, sonu yok. Ne zaman taleplerimiz karşılanırsa grevimizi bitirir, içeriye girer işimize dört elle sarılırız. Birleşik Metal İş’in disiplininde de bu var. İşyerinde her zaman barışı sağlamak için uğraştık. Ancak işveren sendikası olan Elektromekanik Metal İşverenleri Sendikası (EMİS) bizim taleplerimize olumlu yaklaşmadı. Biz de anayasal hakkımız olan grev yoluna gittik. Manisa, Çiğli, Çayırova ve Samandıra’daki fabrikalarda grev yapılıyor.”







Editör: TE Bilişim