Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Recep Çınar, kooperatifin 64'üncü olağan mali genel kurulunda konuştu, yıllardır gerçekleştirmek istediği dileğini açıkladı. Başkan Çınar, "Kooperatifin ismini taşıyan bir okul yapma arzusundayız. Gelecek yıl bu hedefi gerçeğe dönüşmek istiyoruz. Ama ana sözleşmemizde bu imkan yok. Manisalı vekillerimiz aracılığı ile bakanlık tarafından bu madde değişirse hedefimizi gerçekleştirmek istiyoruz." dedi.
Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin 64'üncü olağan genel kurulu gerçekleştirildi. Kooperatifin sosyal tesislerinde yapılan kongrenin divan başkanlığını Alaşehir Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Halil Gündüz Karaoğlanlar'ın yaptığı kongrede ilk olarak saygı duruşundu bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.
Genel Kurula CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, siyasi temsilciler, oda başkanları ve kooperatif ortakları katıldı.
"2016 YILI ESNAF AÇISINDAN İYİYDİ"
Kongrenin açılış konuşmasını kooperatif Başkanı Recep Çınar yaptı. Başkan Çınar 2016 yılının ülke açısından kötü olmasına rağmen esnaf açısından güzel geçtiğini savundu. Çınar, "Dileriz ki 2017 yılında bu zorluklardan sıyrılır ve esnaf ve sanatkarımız hak ettiği seviyeye ulaşır. 2016 hedefimizin Manisa özelinde 110 milyon TL'ydi. Bu rakama ulaşamasak da 105 milyon TL'ye ulaştık. Kredi taleplerine genel anlamda olumlu yanıt verdik. Tabi ki bizim görevimizi sizlerin ihtiyaçlarını karşılamak. Manisa'da tek kooperatifiz. Bu anlamda ender illerden biriyiz. Geçtiğimiz yıl iki tane daha kooperatif kurulmasını önermiştim. Bunlar Şehzadeler ve Yunusemre ilçe kooperatifleri. Manisa'mıza daha fazla imkan sağlamak adına bu kooperatiflerin kurulması gerektiğine inanıyorum. Şu ana kadar bu konuda sonuç alınamadı ama dileğim bu kooperatiflerin kurulması." ifadelerini kullandı.
"2.5 MİLYON TL FAİZ SİLDİK"
1 Temmuz'dan 31 Ağustos'a kadar devam eden süre içerisinde bir af çıkardıklarını aktaran Başkan Çınar, "Sadece Manisa Merkez'de tamamını yapılandırmak suretiyle 2 buçuk milyon TL faizi silerek yapılandırma yaptık. Kooperatifi zarara da uğratsa esnafımız tarafından takdir gördük." dedi.
"DİKKATLİ BORÇLANIN"
2017 beklentileriyle ilgili de konuşan Başkan Çınar, "2017 yılı biraz daha çetin geçeceğe benziyor. Bu bağlamda daha dikkatli olmalıyız. Borçlanırken dikkatli davranmalıyız. Kredi araştırmalarını doğru yapmalarını ve en uygun krediyi kullanmalarını arzu ediyorum." şeklinde konuştu.
"ANA SÖZLEŞME DEĞİŞİRSE OKUL YAPTIRMAK İSTİYORUZ"
Başkan Çınar, geçen yıl 2.5 milyon TL bir bütçe belirlediklerini, ancak bütçenin 3.5 milyon TL olarak gerçekleştiğini dile getirdi. Çınar, "Geçtiğimiz yıl 2 milyon TL net karımız oldu. Başarılı bir kooperatif, başarılı bir yönetim ve kooperatife sahip çıkan bir esnafımız var. Bu ekibe yakışacak şekilde kooperatifin ismini taşıyan bir okul yapma arzusundayız. Gelecek yıl bu hedefi gerçeğe dönüşmek istiyoruz. Ama ana sözleşmemizde bu imkan yok. Eğer bu imkan olsaydı bu yıl okul hedefini gerçekleştirecektik. Bu konunu aşılmasının bir yolu var. Manisa milletvekillerinin desteğiyle bakanlıktan ana sözleşme değişikliği yapmak istiyoruz. İmkansız değil. İki konuyu çok önemsiyoruz. Biri eğitim, diğeri sağlık. Bu ikisi olmazsa olmazlardandır. Ana sözleşmedeki sıkıntıyı aşarsak gelecek yılki kongreye bu müjdeyle gideceğiz." diye konuştu.
Editör: TE Bilişim