Demirci'ye 20 kilometre mesafede bulunan bin 500 nüfuslu Esenyurt Mahallesinde yaşayan vatandaşlar, cep telefonlarının kapsama alanında olmamasından dolayı mağdur durumdalar.

Mahalle Muhtarı Arefettin Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sorunun çözülmesi için birçok yere müracaatta bulunduklarını ancak sonuç alamadıklarını belirterek, telefonla konuşma gereği duyulan acil durumlarda kendi traktörü ile vatandaşları yaklaşık 1 kilometre mesafede bulunan kapanca mevkine taşıyarak sorunu çözdüğünü kaydetti.

Sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini belirten Muhtar Çetin, şunları kaydetti:

"Mahallemiz Demirci'ye 20 kilometre uzaklıkta ve 3 GSM operatörüne ait hatların hiç birisi çekmiyor. Birçok yere başvuru yaptık, imzalar topladık, fakat operatörlerden aldığımız cevap o noktada telefonların çektiğini söylüyorlar. Bize yakın 10 kilometre uzaklıkta bulunan Yarbasan Mahallesindeki direği gösteriyorlar. Mahallemizde telefonlar çekmiyor. Geçtiğimiz yıl bir operatör geldi, direğini kurması için şahıs arazisi gösterdik, fakat bir daha gelen giden olmadı. Mahallemde okul var, şantiye var öğretmenler ve çalışanlar şikayetçi yalnız yaşayan ailelerimiz var gece bir şey olduğunda haberleşme imkanları yok. Bizde telefonla konuşmak isteyen vatandaşlarımızı havaların güzel olduğu günler akşam saatlerinde yaklaşık 1 kilometre yukarı da bulunan Sapanca mevkine traktörüm ile taşıyorum. Karlı ve yağmurlu havalarda maalesef bu imkanımız yok. Sıkıntılarımız çok, dışarıda okuyan öğrencilerimiz var, askerde olan geçlerimiz var ve dışarıda çalışan vatandaşlarımız ailelerine ulaşamıyorlar."

Çetin, Mahallelerinde 30'a yakın dış ülkeden gelen çalışanlar olduğunu belirterek, "Ailelerine ulaşamıyorlar. 2017 yılında, teknolojinin giderek geliştiği dünya'da maalesef biz çok mağduruz." dedi.



Editör: TE Bilişim