Her geçen gün daha da iyiye giden 16 yaşındaki Onbaşı, son olarak Kocaeli’nde düzenlenen Kulüplerarası Türkiye şampiyonası aerobik jimnastik turnuvasında dört altın madalya birden kazandı.
Dünya Şampiyonu unvanı da bulunan Ayşe, sosyal medyada yaptığı açıklamada ise "Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası Kocaeli’nde düzenlendi! Evime dört altın madalya ile dönüyorum" dedi.
Jimnastikte genç yaşına rağmen kazandığı başarılarla adını duyuran Manisa Büyükşehir Belediyespor sporcusu Ayşe Begüm Onbaşı, madalya koleksiyonuna yenilerini ekledi. Yeteneğiyle Türkiye’nin en iyi genç sporcularından biri olarak gösterilen Onbaşı, Portekiz'den sonra Kocaeli’nde de şov yaptı.


AYŞE BEGÜM ONBAŞI KİMDİR?
2001 yılında Manisa'nın Akhisar ilçesinde dünyaya gelen Ayşe Begüm Onbaşı, sporla henüz 3 yaşındayken tanıştı. O günlerde Akhisar’da bale eğitimi alan başarılı sporcu, İspanyol bale öğretmeninin dikkatini çekmesiyle birlikte, hocasının ailesini yönlendirmesi sayesinde jimnastiğe yöneldi. Sporcu bir aileden gelen Ayşe Begüm, haftanın 5 günü evinden yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki antrenman salonuna giderek sporunu geliştirip, zaman içinde dünya çapında bir jimnastikçiye dönüştü. Spor kariyerinin yanı sıra Akhisar Anadolu Lisesi'nde öğrenimini sürdüren genç jimnastikçi, 11 yaşından bu yana milli formayı taşıyor
ELDE ETTİĞİ BAŞARILAR
2015'te Meksika'da gerçekleşen Dünya Şampiyonası'nda 12 - 14 yaş grubunda mücadele veren başarılı sporcu, burada dünya üçüncüsü oldu. 2016'da Güney Kore'de düzenlenen Aerobik jimnastik Dünya Şampiyonası'nda ise 15 - 17 yaş grubunda altın madalyayla ülkemize dönerek, yeteneklerinin ve çalışmalarının karşılığını almayı başardı. İspanya'daki Akdeniz Gençler Şampiyonası'ndan da üç altın madalya ile döndü. Başarılı sporcu ardından Portekiz'deki aerobik jimnastik turnuvasında üç altın madalya birden kazandı. Dünya Şampiyonaları dışında yurtiçinde ve yurtdışında katıldığı etkinliklerde 60'ın üzerinde madalya sahibi olan Ayşe Begüm, ülkemizin en çok gelecek vadeden sporcuları arasında yer alıyor.

Editör: TE Bilişim