Kadınlara seslenen Köse, "Ülkemiz 'Anayasa değişikliği' adı altında hükümdar yetkilerine sahip ama adı cumhurbaşkanı olan, bütün güçleri elinde bulunduran tek kişinin iktidarına doğru sürükleniyor" dedi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, 16 Nisan'da yapılacak referandum öncesi Manisa İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer'in de eşlik ettiği Köse'yi; CHP İl Kadın Kolları Başkanı Zühre Karabulut, Şehzadeler İlçe Kadın Kolları Başkanı Zerrin İşnel ve Yunusemre Kadın Kolları Başkanı Serpil Cebeci ağırladı.

"ÜLKENİN TAPUSUNU BİR KİŞİYE Mİ VERELİM?"

Toplantı salonunda kadınlara hitap eden Köse, referandum sürecinin halkın bir talebi olarak ortaya çıkmadığını söyledi. Sürecin, bir kişinin tamamen karar vereceği, bir kişinin oylanacağı halk oylaması olduğunu öne sürdü. Sandığa eşit gitmediklerini kaydeden Köse, "Evet kampanyasını yapanlara bütün kapılar açılırken, hayır çalışmasını yapanlar bir şekilde engellenmektedir. Tam da bu yola giderken biz bu ülkenin tapusunu bir kişiye mi verelim" diye konuştu.

"ÜLKE TEK KİŞİNİN İKTİDARINA SÜRÜKLENİYOR"

Referandumun gelecek için çok önemli olduğunu belirten Köse, tasarının meclise geldiği andan itibaren halkı kutuplaştırdığını savundu. Köse, "Eğer bu sistem geçerse halk tamamen kutuplaşacaktır. Hepimiz insanlık için en güzel rejim olan cumhuriyete sahipken anayasa değişikliği adı altında bir metin bizlere dayatılmak isteniyor. Ülkemiz anayasa değişikliği adı altında hükümdar yetkilerine sahip ama adı cumhurbaşkanı olan bütün güçleri elinde bulunduran tek kişinin iktidarına doğru sürükleniyor" dedi.

"SİSTEMİN KENDİSİ SAKAT"

Bu getirilmek istenen sistemin parti meselesi olmadığını, halk meselesi olduğunu kaydeden Köse, "Bu referandumun çocuklarımızın ve geleceğimizin oylanmasıdır. Bu sistem doğru bir sistem değildir. Bu sistemin kendisi sakat bir sistemdir. Her türlü egemenliğinin bir kişiye verilemez olduğunu anlatmamız gerekiyor. Gökkuşağı bahçelerine ulaşmak için her renk ve her dilde 'Hayır'ı büyütmek için biz mücadele edeceğiz" dedi.

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Zühre Karabulut ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Köse'ye çeşitli hediyeler verdi.

Editör: TE Bilişim