Süper Ligde Galatasaray puan kaybetti. Beşiktaş ve Fenerbahçe rakiplerini yenince şampiyonluk yarışı kartal ile kanarya arasında geçecek görünüyor. 70 puanlı Beşiktaş’ı 66 puan ile Fenerbahçe takip ederken Galatasaray 62 puanla üçüncü sırada. Pazartesi akşamı Fenerbahçe, Gaziantep’i 3-1 yenerken yine ecel terleri döktü. Maçta bölüm bölüm iyi oynayan zaman zaman da Gaziantep kontra ataklarında yürekleri ağızlara getiren sahnelere tanık olduk. İkinci yarıda Mert Hakan ile perdeyi açan, Valencia ve Sinan ile 3-1’lik skor elde eden Fenerbahçe’nin bu galibiyetinde hakem Mete Kalkavan büyük rol oynadı. Sahada Fenerbahçe’nin elinden tuttu. Faulleri ona göre çaldı. 39. dakikada Gaziantep’in Dicko ile attığı golü Mete Kalkavan önce verdi sonra faul gerekçesi ile iptal etti. Maçın skoruna damgasını vurdu.

OYUNA İYİ BAŞLAYAN FENERBAHÇE

Emre Belözoğlu’nun teknik sorumlu olarak bu maçta takıma bazı doğru dokunuşları ile Fenerbahçe oyuna iyi başladı. İlk 20 dakika Gaziantep’e sahasından çıkma imkanı sağlamadı. Sağlı sollu ortalar ile rakip takımın ceza sahası içinde tehlikeler yarattı. Son vuruşta Fenerbahçeli futbolcular becerikli değiller. Hele 34. dakikada Gaziantep ceza sahasının arka direğinde Serdar Aziz’in bomboş pozisyonda boş kale yerine auta atması Emre Belözoğlu’nu bile çıldırttı. Sonra ne mi oldu? Gaziantep’in hızlı kontra atağında kazanılan duran topla yapılan ortada Dicko Gaziantep golünü  Fenerbahçe filelerine gönderdi. Mete Kalkavan önce santrayı sonra da golü iptal ederek faul icat etti. Maç oynanırken ve maçtan sonra da bu pozisyonu tekrar tekrar izledim. Gaziantep’in bal gibi golünün iptal edildiğini gördüm. Hakem yorumcular da iptal edilen golün geçerli sayılması gerektiğini söylediler.

İkinci yarıya Fenerbahçe Mert Hakan’ın golü ile başlamış oldu. Mert Hakan’ın golü güzeldi. Ne var ki geçtiğimiz hafta Beşiktaş maçında olduğu gibi iki takımın kalecisinin yediği hatalı gollerden sonra Fenerbahçe kalecisi Altay de yedi Gaziantepli Maxim’in frikiğinde bireysel hata yapan Altay tuttuğu topla kale çizgisini geçince VAR’ın müdahalesi ile Gaziantep’in golü bu sefer geçerli sayıldı. Fenerbahçe 71. dakikada Valencia ile 2-1 öne geçti. Sonra ne oldu derseniz 10 dakika içinde Gaziantep 3 net gol pozisyonundan yararlanamadı. Fenerbahçeli taraftarların endişe içinde seyrettiği bir an önce bitsin diye dua ettiği maçı 90+2’de Sinan Gümüş’ün attığı golle 3 puanla kurtardı. Kazanan daima haklıdır. Öyle veya böyle Fenerbahçe Kadıköy’de zor da olsa iki maçı kazandı. Yarışta ben de varım dedi. Şampiyonluk umutlarını son 7 maça taşıdı.

GAZİANTEP BAŞKANI BÜYÜKEKŞİ ÇOK KİBAR

Ligin 5.sırasından Fenerbahçe mağlubiyeti ile 6.sırasına düşen Gaziantep FK Başkanı Mehmet Büyükekşi maç sonrası televizyon kameralarının karşısında beyefendi duruşu ve hakemi tenkit ederken bile seçtiği kelimeler ile bende çok kibar bir kulüp başkanı izlenimi verdi. Başkan Büyükekşi “Fenerbahçe’yi tebrik ediyoruz. Bu maçta da maalesef bizim gördüğümüz kadarı ile verilen ve verilmeyen bir çok pozisyon var. Kaleci Altay’ın yaptığı hareket bizce penaltı. Yine attığımız gol de faul yoktu” dedi. Bu hafta bütün hakem hataları Beşiktaş ve Fenerbahçe lehineydi. Bu hafta bakalım Süper Ligde hakemler maçlarda nasıl rol oynayacaklar şimdiden merak ediyorum.