10 ilimizi vuran 13,5 milyon vatandaşımızı etkileyen asrın depremi yarattığı on binlerce vatandaşımızı kaybettiğimiz yıkılan binlerce binaların terk edilmiş şehir konumuna getirdiği deprem bölgesinde büyükşehir belediye ekipleri deprem bölgesinde bütün imkanlarını seferber ediyor. Osmaniye ilindeki çalışmalarda büyükşehirin arama kurtarma ekipleri İzmir depreminde olduğu gibi enkaz altından birçok vatandaşımızı kurtardı. 190 personel, 69 iş makinası hasta nakil ambulansı tır ve kamyonlardan oluşan araç filosu arama kurtarma ekipleri dondurucu soğuk altında canla başla çalışıyor. Başkan Cengiz Ergün “Acı günleri birlikte aşacağız. Hepimiz derin yasa boğan deprem faciasının yaraları sarmak için ilk andan itibaren devletimizin ve milletimizin yanındayız” dedi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya ve Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu deprem bölgesine gitti. Osmaniye’de çalışmaları yerinde izledi.

MANİSA ÜSTÜNE DÜŞENİ YAPIYOR

Kahramanmaraş depremi için ülke genelinde başlatılan yardım kampanyaları büyük hızla devam ederken Manisa’mızda üstüne düşen görevini yapmaya devam ediyor. Manisa’dan 600’e yakın tır 100’den fazla kamyonla vatandaşların yardımları deprem bölgelerine ulaştı.

SICAK ÇORBA

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve ekibi depremin yürekleri yaktığı kentlere yardım elini en hızlı uzatan belediyelerimizden biri. Başkan Yardımcıları Ahmet Songüler ve Bilal Demir’i ne zaman arasam bana verdikleri cevap “Deprem bölgesindeki ihtiyaçların bir kısmını Manisa’dan göndermeye çalışıyoruz” oluyor. Şehzadeler Belediyesinin mobil aşevi Adıyaman’da depremzedelerin içlerini ısıtması için sıcak çorba ve ekmek dağıtıyor. Başkan Ömer Faruk Çelik “Yüzyılın afatını yaşıyoruz. Şehzadeler Belediyesi olarak bizden ne talep geliyorsa yerine getirmeye çalışıyoruz. Yaraları birlikte saracağız. Deprem bölgesinde çalışan mesai arkadaşlarıma Manisalı hayırseverlere gönüllülere yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

TÜRKİYE AFET BÖLGESİNDE GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURDU

Büyük felaketin ardından ülkem kenetlendi. Yardımlar deprem bölgesine vatandaşlarımıza dağıtılıyor. Öyle fedakar milletiz ki bir facia ile karşılaştığımızda her şeyi unutup acı ve hüznün hüküm sürdüğü bölgeye yardım için gece gündüz ulaşmaya çalışan bir milletiz. Ülkemizi yasa boğan depremin ardından bölgedeki arama kurtarma çalışmaları yerli ve milli teknolojimizle sahada devam ediyor. Allaha şükür nereden nereye geldik.

YARALAR SARILIYOR

Yüzyılın felaketi ile sarsılan deprem bölgesinden devlet tüm gücü ile sahada vatandaşımızın acısına ortak oldu. Aksaklıklar olmadı mı elbette oldu. 10 ilde 13,5 milyon vatandaşımızı etkileyen bir depremle karşı karşıyayız. Devlet şefkatli elini ilk andan beri depremzede vatandaşlarımıza uzatıyor. Bazı münafıklar yayınlarında aldırış etmeyin. Devletimiz büyük, bunun da üstesinden gelecek. Deprem bölgesinde bulunan dostum sabah gazetesinin köşe yazarı Yavuz Donat ile oğlum Gökhan ve Aydın Besen ile beraberken konuştum. Donat “Dünyanın hiçbir yerinde böyle yardımlaşma yoktur. Bir süre daha buradayım. Döndükten sonra geleceğim” dedi. Çok sayıda depremzede enkaz altından sağ kurtarıldı. Ülkemize umut dağıttı. Gün bir olma, yaraları sarma zamanı.