İkinci tura kalan cumhurbaşkanı seçimi sona erdi. Gelen son sonuçlara göre mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimi kazandı. Erdoğan'ın rakibi Kılıçdaroğlu canlı yayında açıklama yaptı.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ikinci tur seçiminin tamamlanmasının ardından canlı yayında açıklama yapıyor. Kılıçdaroğlu’nun açıklamasından satır başları şöyle:

Eziyetlere, haksız, hukuksuz düzene karşı dilsiz şeytan olamazdım, olmadım. Çocuklarımızın yatağa aç girmesine, esnafımızın borç içinde olmasına gönlüm razı gelemezdi, gelmedi. Koskoca bir ailenin birbirine düşürülmesine müsaade edemezdim, etmedim. Halkımın belinin bükülmesine gönlüm razı gelemezdi, gelmedi. Her zaman hakkınız, hukukunuz için, kimse sizi üzmesin diye mücadele ettim, etmeye devam edeceğim.

Sizlerden bir ricam var: Kendiniz için, kardeşleriniz için demokrasi mücadelemizi sürdürmeye destek verin. Ahlak ve hukuk dışı baskılara karşı mücadele eden Millet İttifakı’nın sayın genel başkanlarına, parti teşkilatlarına ve sandıklara sahip çıkan vatandaşlara teşekkür ederim. Kadınları sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Ülkeye gerçek demokrasiyi getirene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Asıl üzüntüm ülkemi bekleyen çok daha büyük sıkıntılardır.

Yürüyüşümüz sürüyor ve buradayız. HABER MERKEZİ

 

Editör: Onur Yılmaz