Manisa’nın Yunusemre ilçesi Muradiye Mahallesi’nde yaşayan Münevver Şensoy, gelişimsel bozukluk yaşayan 15 yaşında ve 10 kilo olan oğlu Osmancan İlimsever ile birlikte hayatın zorluklarına kafa tutuyor. 15 yılda 17 kez ameliyat ve 48 kez mide kanaması geçiren Osmancan İlimsever’in rahatlıkla hastaneye götürülebilmesi için ailenin çift kişilik bir akülü motora ihtiyacı var.
15 yaşındaki Osmancan İlimsever, doğumda yaşanan sıkıntı nedeniyle gelişimsel bozukluk ile yaşamak zorunda kaldı. Anne Münevver Şensoy, 15 yaşında 10 kilo olan ve fiziksel gelişimini tamamlayamayan Osmancan İlimsever’e gözü gibi bakıyor.
OTURAMIYOR, KONUŞAMIYOR, YÜRÜYEMİYOR
Osmancan İlimsever’in doğduğu andan itibaren yatalak kaldığını anlatan anne Münevver Şensoy, “Osmancan’ın doğumu esnasında kafatasında sıkışma oldu ve omuriliği zedelendi. Doğduğu gibi yatalak kaldı. Oturma yok, konuşma yok, yürüme yok. Oğlumu kendim yedirip içiyorum. Tüm masraflarını ben karşılıyorum. Özel eğitim alıyordu ancak aracımız olmadığı için bir süre sonra götüremedim. Diğer tüm bakımlarını elimden geldiğinde en güzel şekilde karşılamaya çalışıyorum” dedi.
“EN BÜYÜK HASRETİM OĞLUMUN BENİMLE KONUŞMASI”
Çocuğu doğduğu günden bu yana en büyük hasretinin Osmancan İlimsever’in kendisiyle konuşamaması olduğunu dile getiren anne Şensoy, “Çok zorluk yaşadım. Benim oğlum 15 yaşında ama 3 yaşında gibi görünüyor. Hiç benimle konuşamadı. En büyük hasretim bu. İsteklerini bilmiyorum, ne demeye çalıştığını anlayamıyorum. Yalnızca gözle temas kurabiliyoruz. 15 yıl benim için çok ağır geçti ama yine de en güzel şekilde bakarım. Ömrüm yettiği kadar ona bakacağım” diye konuştu.
15 YILDA 17 AMELİYAT, 48 MİDE KANAMASI!
Anne Münevver Şensoy, “Oğlum doğduğundan bu güne 17 ameliyat geçirdi. Kas erimesi yaşıyor, makrosefali hastalığı hala daha devam ediyor, gelişimsel bozukluğu var. 17 kere ameliyat oldu, 48 kere mide kanaması geçirdi. Hayata o kadar bağlı bir çocuk ki, her zaman güldü. Beni bir kere bile üzmedi. Ben de onu hiç üzmüyorum. Konuşamıyor ama ben ne istediğini gözlerinden anlayabiliyorum. Bizden daha kötü durumda olan aileler de var, çocuğuma ve Allah’ıma şükrediyorum” dedi.
AKÜLÜ MOTORA İHTİYAÇLARI VAR
15 yaşındaki Osmancan İlimsever’i hastane gibi bakımlarına götürebilmek ve dışarı çıkarabilmek için fiyatı 4 bin TL arasında değişen çift kişilik bir akülü motora ihtiyacı olduğunu söyleyen anne Münevver Şensoy son olarak şöyle konuştu, “Oğlumun diş ameliyatı olması gerekiyor ancak özel hastaneye maddi imkanlarım yeterli olmadığı için götüremiyorum. Ege Üniversitesi çok geç randevu veriyor, Manisa Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi de ameliyathanenin yetersiz olduğunu söylüyor. Yetkililerden öncelikle çocuğumun diş tedavisinin yapılması için imkan oluşturmalarını istiyorum. İkinci olarak, her ne kadar bebek arabasına bindirsem de çocuğumu istediğim yere hızlı bir şekilde götüremiyorum. Otobüsle de tedavisine yetişemiyoruz. Bu yüzden ikimizin de binebileceği çift kişilik bir akülü motor talep ediyorum. Çocuğumun yaşaması için yetkililerden destek bekliyorum”
ÖZEL HABER BERFİN ADICAN
Editör: TE Bilişim