Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Çerçi, FETÖ’den tutuklanan Feza Yavuzkasap’ın yerine Muammer Efe’nin atandığıyla ilgili yazının ulaştığını açıkladı.

Çerçi, Muammer Efe’nin, hem Akhisar Belediye Meclis üyeliğine hem de Büyükşehir Belediye Meclis üyeliğine atandığı bilgisini verdi.

Yavuzkasap’ın üyeliği düşürülmeden önce MHP’den büyükşehir meclis üyesi olduğunu hatırlatan ve bir açıklama yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, şunları söyledi: “O size ulaşan yazı bize de ulaştı. Akhisar ilçe belediye meclisi atamasında usul ve yönetmeliklere baktığınızda mevcut sıraya göre AK Parti Meclis üyesini atamış olması doğaldır. Ancak Büyükşehir Meclisi’ne yapılması gereken sıradan gelen MHP’nin üyesi olmasıdır. İçişleri Bakanlığı’nın KHK ile almış olduğu bir kararla AK Parti’den atama yapıldı. OHAL kapsamında bununla ilgili girişimlerde bulunacağımızı ifade ettik. İlgili yazıyı yazdık. Bu işin yanlış olduğunu, usul ve önetmeliklere uyulmadan bir karar alındığıyla ilgili girişimlerde bulunduk. Sonuçta alınan kararı kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. İtiraz hakkımız yok.”

Öte yandan atama yazısı gelen Muammer Efe’nin önümüzdeki meclis toplantısında göreve başlaması bekleniyor. Çünkü Efe’nin üyeliğiyle ilgili İçişleri Bakanlığı’na Büyükşehir Belediyesi tarafından görüş soruldu. Efe’nin, görüşün gelmesiyle birlikte üyeliğinin kabul edilip edilmemesi önümüzdeki ay kesinlik kazanacak.

Editör: TE Bilişim