Göletlerin tamamlanmasıyla birlikte yılda toplam 3 bin 200 dekar zirai saha sulanacak ve 540 bin metreküp içme suyu temin edilecek.

SULAR BASINÇLI BORU SİSTEMİ İLE NAKLEDİLECEK
Bölgede tesis edilecek iki göletteki su, basınçlı boru sistemi ile zirai arazilere nakledilecek. Brüt 2 bin 750 dekar ziraiye su sağlayacak Yunusemre Beydeğirmeni Göleti ve Sulaması tamamlandığında yılda 1 milyon 787 bin TL milli gelire katkı sağlanacak.
Kızıl Dere üzerine yapılacak Yunusemre Beydere Göleti ve Sulaması Projesi ile de brüt 520 dekar zirai sahanın su problemi çözülecek. Ayrıca projeyle Manisa Yağcılar Mahallesi ve Celal Bayar Üniversitesi'ne yılda 540 bin metreküp içme-kullanma suyu sağlanacak. Projenin milli gelire katkısı ise yılda 517 bin TL olacak.
Göletlerin hizmete alınmasıyla milli ekonomiye yılda 2 milyon 300 bin TL katkı sağlanacağını ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Manisa'ya getirdiğimiz müjdelerimizin tek tek hayata geçmesi millete hizmet yolunda beni mesut ediyor. Eskiden 22 yılda yapılan göletleri biz artık 2-3 yılda tamamlıyoruz. Bu sayede vatandaşın parasını sokağa atmadan en iyi hizmeti sunuyoruz. Göletler şimdiden millete hayırlı olsun" dedi.
Editör: TE Bilişim