Manisa'da yaşayan 7 kişilik Afgan grup, iddialara göre şehir merkezinde tanıştıkları 2 İranlı genci evlerine davet edip sonra da ellerini kollarını bağlayıp üzerlerindeki paraları ve pasaportları gasp ederek kayıplara karıştı. Korkunç olay İranlı gençler Mehmet Hüseyin ve Amin Heydari'nin ipleri çözerek kurtulmasıyla ortaya çıktı.
İranlı gençlerin rehin tutuldukları apartmandaki vatandaşlardan yardım istemesiyle olay yerine gelen polis birimleri çilingir aracılığı ile açtırdıkları daireye operasyon düzenledi. Dairede oldukları sanılan Afganlıların olaydan kısa süre önce kaçtıkları belirlendi.

EVE ÇAĞIRIP GASP ETTİLER
İranlı iki gencin başına gelen olay Manisa Yunusemre ilçesi Tevfikiye Mahallesi 3813 sokak 29 no'lu apartmanın çatı katında yaşandı.Manisa Şehzadeler ilçesi Fatih Parkı'nda gezen İranlı Mehmet Hüseyin ve Amin Heydari kendileri gibi göçmen statüsünde Manisa'da bulunan 7 kişilik Afganistanlı grupla tanıştı. Afgan grup iki İranlı'yı sohbet etmek bahanesiyle Tevfikiye Mahallesi'ndeki evlerine davet etti. İranlı gençler Afgan grubun evine geldiklerinde iddialara göre önce dövülüp darp edildi sonra da elleri kolları bağlanıp üzerlerindeki 500 TL ve pasaportları alındı. Afgan şahıslar, iki genci terasa çıkarıp yemek yerken gençler birbirlerini çözerek çatıdan diğer apartmanın içerisine girip yardım talebinde bulundular.

POLİSTEN NEFES KESEN OPERASYON
Afgan gençler de terasa çıktıklarında rehin aldıkları İranlı gençlerin kaçtıklarını görünce bulundukları apartmanı terk edip kayıplara karıştı.Manisa İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler kendilerine gelen ihbarla birlikte ilgili adrese geldi. Geniş çaplı çevre güvenliği alan polis birimleri olayın yaşandığı çatı katındaki dairenin kilidini çilingir aracılığı ile açtırdı. Daireye yapılan baskında Afgan grubun yemeklerini bırakıp kaçtıkları belirlendi.

Ayakkabılarına kadar alınan iki İranlı Mehmet Hüseyin ve Amin Heydari, polis ekiplerine başlarına gelen korkunç olayı el hareketleriyle anlatmaya çalıştı. Olay Yeri İnceleme Şubesi ekipleri dairede yaptıkları incelemede bol miktarda sopa ve bıçak buldu.

AFGAN GRUP KAÇMAYI BAŞARDI
Elleri kolları bağlanıp dövülen ve paraları ile pasaportları gasp edilen İranlı gençler, Manisa Devlet Hastanesi'nde alınan sağlık raporlarının ardından tercüman aracılığı ifadelerine başvurulmak üzere Yabancılar Şubesine götürüldü.
Polis, İranlı gençleri kandırarak evlerinde rehin tutan Afgan grubun bireylerini bulmak için şehirde operasyon başlattı.
Haber: Serkan ÖZCAN
Editör: TE Bilişim