YUNUSEMRE Belediyesi, Türkçenin doğru kullanımını teşvik etmek amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklığıyla Türkçemiz Kirlenmesin Projesi kapsamında "İş Yerlerimiz Türkçemize Sahip Çıkıyor" isimli yarışma düzenleyecek. Yarışmada dereceye giren işyeri sahipleri ödüllendirilecek.
Yunusemre Belediyesi, Tükçenin yabancı dillerin ve teknoloji dilinin olumsuz etkilerinden korumak, dilimize sahip çıkmak amacıyla çalışma başlattı. Belediye ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi tarafından hayata geçirilen Türkçemiz Kirlenmesin Projesi ile işyerlerinin tabelasını Türkçe yapan işletmeler arasında yarışma yapılacak. Yarışmada dereceye giren işletmelere ödül verilecek. Yarışma Yunusemre Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu. Toplantıya Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necmettin Okumuş, Zabıta Müdürü Cengiz Şişmanlar ve Strateji Geliştirme Müdürü Orhan Güzel katıldı. Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Türkçemize sahip çıkma çağrısında bulunarak, "Eğer bir milleti yok etmek istiyorsanız önce onun dilini yok etmeniz gerekmektedir. Bu vesile ile bu proje önemli bir projedir. Projede emeği olan herkese çok teşekkür ederim" dedi.
Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar ise Türkçenin zengin bir dil olduğunu ifade ederek, "Türkçemiz çok zengin bir dil olmasına rağmen son yıllarda bir zedelenme söz konusu. Bununla ilgili olarak biz yapılan projeleri destekliyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türkçemiz Kirlenmesin Projesi'ni hayata geçiriyoruz. Proje ile ilgili olarak ruhsatlarını yabancı işyeri olarak alıp Türkçe isim veren iş yerlerimizde projeye dâhil olabilir."şeklinde konuştu.
YARIŞMAYA KATILIM VE BAŞVURU
1. Yarışmaya Manisa Yunusemre ilçesi sınırları içindeki işletmeler müracaat edebileceklerdir.
2. 01.01.2016 - 15.05.2017 tarihleri arasında açılmış olan Türkçe isimli işletmeler, işyeri ismini 15.05.2017 tarihine kadar Türkçe bir isimle değiştirmek isteyen işletmeler başvuru yapabileceklerdir.
3."İşyerlerimiz Türkçemize Sahip Çıkıyor" Yarışmasına başvurular [email protected] adresine, form doldurularak gönderilecek. Yarışma başvuru formuna Yunusemre Belediyesi'nin resmi internet adresi olan www.yunusemre.bel.tr' den, Yunusemre Zabıta Müdürlüğü'nden ve http://manisaarge.meb.gov.tr internet sitesinden ulaşılabiecek.
4. 15.05.2017 tarihine kadar gelen başvurular, Yunusemre Belediyesi resmi web sitesinde 16/05/2017 - 22/05/2017 tarihleri arasında yayınlanarak, halk oylamasına sunulacaktır. Yapılan halk oylaması sonucunda en çok oyu alan 3 işletme belirlenip ilan edilecek ve ödüllendirilecektir. Yunusemre Belediyesi bu süre zarfında Türkçe isimli işyeri açan işletmelere ‘Bu İşyeri Türkçemize Sahip Çıkıyor' yazılı kapı levhası verecek. Daha sonra öğrenciler eşliğinde Türkçe isimli işyerleri ziyaret edilerek İşyerlerimiz Türkçemize Sahip çıkıyor levhası hediye edecek.
Editör: TE Bilişim