17 Haziran tarihinde Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda meydana gelen gıda zehirlenmesi olayında 3 askerin şehit olduğu iddiaları sosyal medyada hızla yayıldı. Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek iddiaları kesin bir dille yanıtladı.
16 ASKER TEDAVİ ALTINDA, YALAN HABER YAPANLARLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILACAK
Şimşek'in açıklaması şöyle, "17.06.2017 Tarihinde Manisa Arif Seyhan Kışlasında meydana gelen ve ilk belirlemelere gıda zehirlenmesi iddiasıyla hastahanelere kaldırılan askerlerimizden 3 tanesinin hayatını kaybettiğine dair asılsız, gerçek dışı ve kasıtlı haberlerin bir grup tarafından sosyal medyada hızla yayıldığı tarafımızca tesbit edilmiştir. Konu ile ilgili daha önce yaptığımız açıklamadaki gibi, şuan hastahanelerde 16 askerimiz tedavi ve tedbir amaçlı tutulmaktadır. Hiçbirinin hayati tehlikesi yoktur.
Bu tür kasıtlı ve ülkede kaos yaratmaya yönelik yalan ve gerçek dışı paylaşım yapan ve yayanlar hakkında yasal işlem yapılacağı ve tesbit edilenler ile ilgilide Manisa Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatıldığını kamuoyunun bilgisine sunarım"
Editör: TE Bilişim