Tam kapanma dönemi sona erdi. 1 Haziran’a kadar sürecek kademeli normalleşme tedbirlerinde iki doz aşı yaptıran benim gibi 65 yaş üstü vatandaşlarımıza sokağa çıkma kısıtlaması kaldırıldı. Bizler 1 Haziran’a kadar sürecek kademeli tedbirler çerçevesinde gezme özgürlüğüne kavuşmuş olduk. Şehir içi toplu ulaşım araçlarını bir süre daha kullanamayacağız. Buna da şükür diyorum. Haydi hayırlısı Türkiye’m diyorum.

17 gün bayram seyran kapandık evimize, koronavirüs tedbirleri kimyamızı bozdu. Küçük esnafın sıkıntılarını her gün Erdoğan Esentaş’ın marketinden günlük gazetelerimi alırken dinledim. Bayramda eşim Nermin Hanımla telefonla bayram tebriklerini kabul ettik. Bu arada bayram öncesi eşim Nermin Hanım gizli mide kanaması geçirmesi sonrası Manisa Şehir Hastanesinde bir süre yoğun bakımda tedavi oldu. Oğullarım Gökmen ve Gökhan annelerine kan vererek iyileşmesini sağladılar. Kızım Sinem evde annesinin başı ucundan ayrılmadı. Gökhan, Sinem ve Gökmen akşamları bizde kalarak bayramda annelerine moral verdiler. Eşim hastane sürecinde kendisine iyi bakıldığını pırıl pırıl hastanede tedavi gördüğünü söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Filizkan, Haşim Ağar, Ahmet Erken, Cihat Taysi, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, Meclis Üyesi Çapala Mehmet eşim Nermin Hanımın rahatsızlığı döneminde bizlerle beraber oldular. Duyan dostlarım Nermin Hanımın aile fertleri de yasaklı dönemde kan vermek için sıraya girdiler. Çok şükür bayramı ve yasaklı günleri eşim Nermin Hanımın hastalığını geride bıraktık. Dün de oğlum Gökmen annesinin tahlillerini yaptırdı. Şimdilik durum iyi. Bu sürede zor günler geçirdim. Yemek yapmayı bırakın su kaynatmasını bilmeyen biriyim. Bir çay yapmasını bile beceremedim. Allah razı olsun oğullarım ve kızımdan. Damadım Serdar, torunlarım Ecem ve Zeynep, gelinim Pınar da Aytaç ailesinin sıkıntılı anlarında Nermin Hanımın yanından ayrılmadılar. Yani kapanma ve bayramı pek iyi geçirmedik. Bundan sonrası Allah kerim.

NORMALLEŞME BİRİNCİ ADIM

Dün son yirmi dört saatte 202 bin 243 covid-19 testi yapıldı. On bin beş yüz on iki kişinin testi pozitif çıktı. 223 kişi hayatını kaybetti. İçişleri Bakanlığının kademeli normalleşme tedbirleri genelgesine göre hafta sonu kısıtlaması devam edecek. Hafta içi 21.00-05.00 arası sokağa çıkma yasağı var. Hafta sonu Cuma günü 21.00’dan başlayıp Pazartesi saat 05.00’a kadar evlere kapanacağız. Düğün, nişan ve kına gecesi 1 Haziran’a kadar yok. 17 Mayıs-1 Haziran arasında gazino, taverna, birahane, nargile salonu, kafeler, sinema salonları, hamam, sauna ve masaj salonları kapalı. Yeme içme yerleri paket servise devam edecekler. Pazar yerleri hafta içi açık olacak. Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayan süre ve günlerde şehirlerarası seyahat kısıtlaması yok. Kamu kurum ve kuruluşlar 10.00-16.00 arası mesai yapacaklar.

Sizin anlayacağınız 1 Haziran’a kadar kahve, kafe ve restoranlar kapalı olacak. Ayakta durmakta zorlanan bu esnafa ve çalışanları 1 Haziran’ı beklemekten başka çare yok diyorum. Dün Mehmet Barlas “Normalleşme diyerek bütün anormallikleri benimsemeye başladık” diye bir yazı yazmış. Bu koronavirüs bu yazı da tedbirler kapsamı ile geçirteceği görülüyor. Aşılanmak tek çare deniyor. Devlet elinden geleni yapıyor. Ama yetmiyor. Dünyada her şey iyi gidiyor sanmayın. Çin dünyanın başına bir mikrop saçtı. Kendi aşısını satıyor. Maşallah kendi ülkesinde koronavirüs yok. Nasıl bir iştir anlamıyorum. Son sözüm şu İstanbul için ayrı bir koronavirüs tedbirleri uygulanmalı. Diğer kentlerimizi biraz bırakalım diyorum.