Pazar günü yazlıktan dönen 50 yıllık dostum Ali Filizkan ile Manisa Futbol Kulübünün Kahramanmaraş ile oynayıp kazandığı maçta beraberdim. Ali Filizkan “Arşivimi düzenledim. Senin fotoğraflarını buldum. Arabada sana vereyim” dedi. Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığını devrettiğim Ali Filizkan Yeni Asır Gazetesinin Manise Bürosunda uzun süre çalışmış Ege’nin sesi Yeni Asır’ın büro şeflik görevini başarı ile yapmış bir gazeteci dostum. Ortak çok anılarımız var. Bugün Ali Filizkan’ın maçtan sonra seçtiği fotoğraflar üzerinden bir sayfa yaptım.

Koronavirüs tedbirlerine sıkı sıkı bağlı evinde istirahat eder Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün benden alıp Süper Lig’e çıkardığı Vestel Manisaspor başkanlığı dönemindeki yılları taşıyan fotoğraflarına baka baka bu yazımı yazıyorum. O zaman genç, yakışıklı mı yakışıklı başarılı bir iş adamı profili çizen Cengiz Ergün kardeşimin futbol duygusu neyse bugün de aynen sürdüğüne işaret edeyim. Cengiz Ergün başkanlık döneminde Vestel Manisaspor’da Alparslan Ustamehmetoğlu, Semih Vardarer, Fikret Taşçı ve Arif Koşar ile bir ekiptiler. Günlük yaşamlarının büyük bölümünü beraber geçiriyorlardı. Semih Vardarer ile de ayrı bir hukuku vardı. Rahmetli Dilaver Vardarer’in oğlu Semih Vardarer zamanında iyi bir futbolcuydu. Manisa ve İzmirspor’da kendinden söz ettirecek kadar başarılı bir futbol ile Ümit Milli Takıma seçilmişti. İş hayatına atılmak ve babası ile çalışmak için yeşil sahalara erken veda edip şimdi Organize Sanayi Bölgesinde cam üzerine yüzlerce kişiye ekmek veren sanayici Dilaver Vardarer oldu. İşkolik olduğu için kendisi ile cenaze törenlerinde cami avlusunda görüşüyoruz. Fikret Taşçı bugün Manisa Futbol Kulübü Futbol Sorumluluğuna getirildi ise Cengiz Ergün’ün Manisaspor başkanlığı döneminde kazandığı güvendendir.

Cengiz Ergün disiplinli iş hayatını Belediye Başkanlığı seçimini kazanana kadar devam ettirdi. Vestel Manisaspor başkanlığı döneminde Semih Vardarer ve Fikret Taşçı ile Manisa’ya yeni bir stat kazandırma çalışmalarını uzun süre sürdürdüler. Büyük Millet Meclisi Başkanlık döneminde Bülent Arınç’a hazırladıkları stat projelerini götürdü. Yer bulma sıkıntısı aşılamadığı için proje hayata geçirilemedi. Vestel Manisaspor’un şampiyonluğunu ilan ettiği Sivas deplasmanında güçlü bir lobi ile gitmiştik. O maçta yanılmıyorsam maç primini Cengiz Ergün soyunma odasında iki katına çıkarmış Teknik Direktör Levent Eriş ve futbolcular “Merak etme başkan senin yüzünü kara çıkartmayacağız, bu maçı kazanacağız” dediler. O maçı nefesleri tutarak seyredenlerin içindeydim. 1-0 maçı kazandık. Maçın hakemi Bülent Yıldırım’dı. Bir pozisyonda Manisaspor defansının hızlı hareketi ve oyunu Sivas yarı sahasına taşıması üzerine ağzına götürdüğü düdüğü çalmamış ve penaltıyı aleyhimize çalamamıştı. Hatırlar hatıralar anlata anlata bitmez.

NECATİ ÇETİNKAYA

Ali Filizkan’ın arşivinden Manisa Valiliği yapan Ak Parti’den siyasete atılan Necati Çetinkaya’nın fotoğraflarına bakıyorum.  Manisa Valiliği dönemi çok renkli geçti. Vali Necati Çetinkaya biz basın mensupları ile ilişkisi üst düzeydeydi. Sosyal yönü çok fazlaydı. Spor yapardı. Hep birlikte olurduk. Sayfadaki fotoğraflar Vali Necati Çetinkaya’nın spor yaptığı bir an. Ali Filizkan fotoğraf çekmişti. Ve Yeni Asır’da “Manisa Tarzanı Vali” diye haberi çıkmıştı. Yavuz Donat üstadın da yakın dostu olan Necati Çetinkaya vekilimle görüşüyoruz. Kendisini sık sık aramadığım için bana sitem ediyor. Bugün böyle bir vali görebilir miyiz? Zaman zaman hatıralarıma devam edeceği. Çünkü Ali Filizkan’ın arşivi de benim gibi zengin.