Manisa’nın Yunusemre ilçesinde bulunan Cemal Ergün İlkokulu’ndaki minik öğrenciler diğer akranları gibi karnavalları aratmayacak bir organizasyon ile unutamayacakları bir bayram coşkusu yaşadı. Bayramın startını ‘Parla 100. Yıl’ marşı ile veren minikler finali ‘Hayat Bayram Olsa ve Sev Kardeşim’ şarkılarıyla noktaladı.

ÜÇ ÖĞRETMEN BAYRAM COŞKUSUNU İLMEK İLMEK İŞLEDİ

Zühal Bağcı, Ayşegül Barut, Abide Sinanoğlu’nun ortak projesi olarak yaşama geçirilen 23 Nisan Bayram coşku projesi velilerin projeye dahil olmasıyla birlikte çeşitli oyuncaklardan oluşan rengarenk oyuncak parkurlarını okul bahçesine getirilmesini sağladı.

Bayram coşkusunu içlerinde yaşayan minik öğrenciler annelerin hazırladığı bayramlıkları giyerek okula geldiklerinde anne ve babalarının kendileri için hazırlanan devasa oyuncak parkuru karşısında coşkuları bir kat daha arttı.

Okullarında 23 Nisan Bayram Kutlama Komitesinin öncülüğünü gönüllü olarak üstlenen sınıf öğretmenleri Bağcı, Barut ve Sinanoğlu sadece oyuncak parkuru çerçevesinde kalmayıp çocukların eğlenmesine yönelik palyaçolar, pamuk şekerciler, mısırcılar, Karagöz-Hacivat oyunu, salıncak, halat-çuval-yumurta yarışmalarını ekledi.

BAYRAM COŞKUSUNUN STARTTI ‘PARLA MARŞI’ İLE VERİLDİ  

100’ü okul öncesi miniklerin katıldığı toplamda 610 ilkokul öğrencisinin bayram coşkusunu yaşadığı etkinlik Norm Ender tarafından yazılan ve bestelenen Cumhuriyet’in ilanını 100. Yılını simgeleyen ‘Parla’ marşı ellerdeki Türk bayrakların büyük bir heyecan ve gururla sallanarak hep bir ağızla gür bir şekilde söylendi.

 Minik öğrenciler daha sonrasında anne ve babalarının alkışları arasında çuvallara girip, kaşıkla yumurta taşıma ile halat çekme yarışlarını gerçekleştirdi.

Palyaço ablalarının yüzlerini renk cümbüşüne dönüştürülen minikler eski özlem duyulan bayramlarda olduğu gibi geleneksel giysiler içerisinde olan ellerden bayram şerbeti içtikten sonra hayatlarında ilk kez pamuk helva yedi.

Minik öğrenciler sonrasında Hacivat-Karagöz oyunu kahkahalarla izlediler. Bazı miniklerde eski yöntemle elle çevrilen dönme salıncağa binerek ayaklarının yerden kesilmesinin farklı bir mutluluğunu yaşadı.

‘HAYAT BAYRAM OLSA’ VE  ‘SEV KARDEŞİM’ İLE FİNAL

Öğrenciler kendileri için hazırlanmış olan dev oyuncaklarda gün boyunca gönüllerince eğlenmenin doruklarına çıkarken bayram coşkusunun finalini de 1971 yılında bestelenip seslendirilen ve bir çok filme renk katan Şenay Yüzbaşıoğlu’nun seslendirdiği ‘Hayat Bayram Olsa  ve Sev Kardeşim’ şarkısını birbirlerinin ellerini sıkı sıkı tutarak söyleyerek günün finali olarak noktaladı.

Türkiye’nin en ballı şehirleri belli oldu! Türkiye’nin en ballı şehirleri belli oldu!

”EMEĞİ GEÇEN ÖĞRETMENLERİMİ VE KATKI SAĞLAYAN VELİLERİ YÜREKTEN KUTLUYORUM”

Cemal Ergün İlkokulu’nda son yılı olan okul Müdürü Abdurrahman Şam, öğretmenleri ve velilerin çocuklar için hazırladıkları sürpriz bayram eğlencesinden dolayı tüm emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek, “Gerçekten bir bayram böyle kutlanabilir idi.Öğretmenlerimi ve onlara katkı sağlayan velilerimi öğrencilerim adına kutluyorum.Beni sevindiren yönü ise öğrencilerimin tüm gün boyunca bayram coşkusunu iliklerine kadar yaşamış olmalarıdır” dedi.

Muhabir: Ahmet ÜNSAL