Sağlık konusunda dünyanın ve ülkemizin baş belası hastalık koronavirüsle vaka sayısında hızlı artış gösterdiği günleri yaşıyoruz. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca “Artan vaka sayıları konusunda Sağlık Bakanınız olarak yüksek sesle söylüyorum. Endişe etmeyiniz. Hastalık eski günlerdeki gücünde değil. Grip olan vatandaşlarımızın sayısını günlük olarak ilan etsek benzer manzaralarla karşılaşırız. Müsterih olun” diyor. Sağlık Bakanı Koca doğru söylüyor. Yaşamınıza bakın bu dünyanın güzelliklerini yaşayın. Güzel günlerin yakında olduğuna inanın. Bendeniz de dördüncü aşımı Pazartesi günü Şehir Hastanesinde oldum.

AŞI OLMAYA AHMET SONGÜLER İLE BİRLİKTE GİTTİK

Bizim çocukluğumuzda bir tekerleme vardı “Çin işi Japon işi bunu yapan bir kişi” diye. Çin’den çıkan ve dünyayı saran koronavirüsün ülkemizdeki etkisi de yüksekti. Herkesi bir telaş ve ölüm korkusunun sardığı günlerde ülkesinden çıkan hastalığı bertaraf edecek aşıyı da Çin bulunca bendeniz bu sürede üç dönemlik aşımı Çin patentli Sinovac ile yaptırdım. Allah’a çok şükür bugünlere sağlıklı biçimde geldim. Dördüncü aşı da olma zamanım gelince konuyu Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler’in makamında otururken konuşuyorduk.  Şehzadeler İlçe Sağlık Müdürlüğünde çalışan Serdar Demirkent’te vardı. Her ikisi de “Başkan merak etme ne zaman istersen aşını yaptırırız” dediler. Araya soğuk günler girdi. On beş gün kafamızı pencereden dışarı çıkaracak durum yoktu. Nihayet pazartesi günü sevgili dostum Ahmet Songüler’i aradım. “Bugün müsaitim. Aşımı olursam mutlu olurum” dedim. Songüler de “Telefonumu bekle” dedi. Ve saat 11’de Ahmet Songüler ile birlikte Şehir Hastanesinin yolunu tuttuk.

Doğruca Şehir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Aytaç Bukıran’ın yanına gittik. Ahmet Songüler ile birlikte. Şehir Hastanesi İdari Mali İşler Müdürü Barış Karataş ile da birlikte olduk. Şehir Hastanesi’nde haftanın ilk günü olduğu için yoğunluk fazlaydı. Başhekim Yardımcısı Aytaç Bukıran  gündemdeki işlerini rayına oturttuktan sonra sağ olsun bizimle birlikte aşı merkezine geldi. İşlemlerim yapıldı. Hemşire hanım aşımı yaptı. Eli çok hafifmiş. Teşekkür ettim. Bendeniz mecbur kalmadıkça hastane ve doktorların kapısını çalmam. Kan aldırmam. İğne de vurdurmamaya özen gösteren bir kimliğe sahibim. Onun için dördüncü Çin aşısının vuruluşunu anlamadım. Başhekim Yardımcısı Aytaç Bukıran’a teşekkür edip yanından ayrıldık. Ve Şehzadeler ilçesi Sağlık Müdürlüğüne doğru yola koyulduk. Dostumuz İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli Serdar Demirlek’in yanına uğradık. Bilmiyordum öğrendim. Şehzadeler İlçe Sağlık Müdürlüğü eski Doğumevi merkezinde hizmet veriyor. Oğlum Gökmen burada doğmuştu. Serdar Demirlek ile Şehzadeler İlçe Sağlık Müdürü Uzman Doktor Müjde İlgün ile de tanışmış olduk ve sağlık programımızı burada Ahmet Songüler ile birlikte noktaladık.

AKİF ÖZER VE AV. ALİ ÖZYİĞİT’E UĞRADIK

Babası Mustafa Özer yılların dostu. Giyim mağazalarına zaman zaman uğrayan biriyim. Rahmetli Halil Yurtsever her yıl bazı gazeteci dostlarına hediye alırdı. Bunları da Mustafa Özer’in mağazasından. Nur içinde yatsın. Mustafa Özer kenara çekilmiş mağazada şemdi Akif Özer duruyor. Ahmet Songüler ile yanına gittik. Bize süt ikram etti. Akif Özer aynı zamanda Şehzadeler Kızılay Şube Başkanı. Palto almaya gittik. Koronavirüsten sağlıklı bir yaşamı sürdürürken kilo aldık. Giysilerim vücuduma olmamaya başlamıştı. Geçen senede Akif Özer’e uğrayıp kadife pantolonlar almıştım. Bu yılda soğuklardan korunmak için palto aldım. İlgisine ve indirimine teşekkürler. Perde işi yapan Fatih Özer’i de gördük. Sonra Şehzadeler Belediyesi Meclis Üyesi Avukat Ali Özyiğit’e uğradık. Esnaf lokantasından hafif bir atıştırma ile öğle yemeğini geçiştirdim. Hava çok güzeldi ama ben yine evin yolunu tuttum. Sağlıklı yaşamımı devam ettirmek için.