Halkın oyları ile seçildiği belediye başkanlığı koltuğuna oturduğu günden bugüne kadar Manisa’ya yaptığı hizmetler ile şehrin çehresini güzelleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde alınan itfaiye ekipman tanıtım töreninde beraber oldum. Cumhuriyet alanındaki tanıtım töreni organizesini beğendim. MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, Genel Sekreter Yardımcıları Ali Öztozlu, Uğur Başkal, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları Gökhan Çevik ve Emre Özünlü, büyükşehir personeli, meclis üyeleri ve mahalle muhtarlarının katıldığı törende el emeği göz nuru ile yapılan Türkiye Haritası üzerinde Cengiz Ergün yazılı plaket Başkan Ergün’e takdim edildi.

İTFAİYEMİZ BAŞARISINI KANITLADI

Manisa’nın göz bebeği Manisa TV’nin patronu Başkan Ergün’ün de danışmanı Cihat Taysi aradı “Cumhuriyet Meydanındayım itfaiye ile ilgili tören var. Başkan Ergün de gelecek” deyince mübarek Cuma günü evden çıktım. Cumhuriyet alanına gittim. Cihat Taysi tören öncesi hep Mehmet Aloğlu’nun giyim mağazasının önünde otururdu. Baktım akraba orada Cihat kardeş yok. Aradım. Kafede oturuyormuş gittim. Yeni gelin TV sunucusu Büşra Gürbüz’e yeni yaşamında başarılar diledim. Oturduk sohbet ettik. O anda önüme çay kondu. Baktım tanıdık yüz Sedat Atik. Oturduğumuz Vekap Art Kafeyi Sedat Atik oğlu ile birlikte 4 yıldır işletiyormuş da haberimiz yok. Geçmişten tanırım işletmecilikte zarif. Kibar ve müşterileri ile iyi diyalog kuran Sedak Atik ile. Bir süre konuşurken yanımıza Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu da vardı. Çaylarımızı içtik. Tören vakti gelince kalktık. Ben Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün geleceği yere geçtim. Hava sıcak olduğu için spor kıyafet giydim. MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay “Havanın durumuna göre giyinmişsin” dedi. Gerçekten öyle günlerce sağanak yağışlarla karşılaştık. Cuma günü birdenbire hava güzelleşti. Yazın pırıltılarını görmeye başladık.

Tören alanında İzmir depreminde hayat kurtaran itfaiye ekipleri içinde Manisa İtfaiye Ekibi vardı. Çok can kurtardılar. Günlerce televizyonlarda birinci haber olarak Manisa İtfaiye Kurtarma Ekibi gündeme oturdu. Başkan Cengiz Ergün, oğlum Gökmen, Cihat Taysi ile İzmir deprem bölgesinde ekibi ile incelemeler yaparken oradaydım. Deprem bölgesinde Manisa İtfaiye Ekibinin kahramanca kurtarma operasyonları anlatılıyordu. Gurur duymuştum. Cuma günü bu ekibi de orada gördüm. Birlikte fotoğraf çekildik. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün konuşmasında “Manisa il genelinde 56 itfaiye binamız ve 98 adet su tankeri ile 154 noktadan hızlıca müdahale etme imkanına sahibiz. Yüce Allah nasip etmesin. Ancak hayatın gerçekleri kaçınılmaz. 30 Ekim 2020 tarihinde İzmir’de meydana gelen depremde ekibimiz çok kısa zamanda bölgeye gidip hızlı bir şekilde enkaz altında kalan 12 vatandaşımızı sağ olarak kurtarmıştır. Manisa Büyükşehir Belediye İtfaiyesini Türkiye’nin sayılı itfaiye teşkilatı haline getirdik. Ben Manisalılar adına itfaiyemize yangın, kaza, kurtarma, su baskınları, fırtına, deprem ve benzeri olaylarda yapmış olduğu çalışmalar için teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Ergün görevde yükselme sınavında başarılı olan itfaiye ve zabıta personeline rütbelerini taktı. Mahalle muhtarlarına “Allah kullanmayı nasip etmesin” sözleri ile tanker kullanma tahsis belgesini taktim etti. Hayırlı Cuma gününde Hüseyin Köroğlu hocam da dua yaptı. Başkan Ergün’ün dediği gibi her an doğal afetlere karşı itfaiye ekibimizin hazır ve donanımlı olması gerekiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün itfaiyemizi sayılı itfaiye ekipleri arasına girecek şekilde ekipmanları ile hazırladığını törende gördüm.

BABALAR GÜNÜ

Babalar gününde oğlum Gökhan elinde hediye paketleri ile Cumartesi günü uğradı. “Babalar günün kutlu olsun” diyerek paketleri açmaya başladı. “Baba” dedi “Bu abimin bu da benim hediyem” dedi. Gökmen oğlum hoşlanacağım renklerden bir tişört, Gökhan da yazın ayağımdan çıkarmayacağım güzellikte bin spor ayakkabı almış babalar gününde. Duygulandım. Nermin Hanıma baktım o kadar. Sonra gazete okurken gözlüklerimi unuttuğum Erdoğan Esentaş’ın marketine gittim. Benim huyumdur alınan hediyeyi hemen giyerim. Erdoğan Esentaş’a “Bizi oğlumla birlikte fotoğraf çek” dedim. Erdoğan “Başkan tişörtün çok güzelmiş” dedi. Bende “Oğlum Gökmen babalar günü hediyesi olarak almış. Bak spor ayakkabılarım bu da Gökhan’ dan” dedim. Yeğen Burak da babalar günümü kutladı. Sağolusunlar. Daha sonra oğlum Gökmen gelinim Pınar ve torunlar Asrın ve Aras ile birlikte ziyarete geldiler. Babalar günümü kutladılar. Doğum günü, nişan, evlenme günleri gibi özel günlerin içine anneler ve babalar günü de iyice yerleşti. Dünürüm Rüştü oğlu Sadık’ı Alaşehir’de askerlik görevini yapsın diye uğurladı. Allah kavuştursun. Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık edeceği Bakanlar Kurulu toplantısında kontrollü yaşamın biraz daha normale döneceğini sağlayacak kararların çıkmasını bendeniz ve milletimiz sabırsızlıkla beliyoruz. Yaz geldi.