Trabzon’un şampiyonluğuna bir adım kaldığı Süper Ligimizde Fenerbahçe şov yapıyor. Süper Ligde üst üste 6’ncı galibiyetini can derdindeki Çaykur Rizespor’u evinde 6-0 yenerek alması büyük yankı yarattı. Kaosun eşiğindeki Fenerbahçe’ye, son 10 haftalık dönem için getirilen ve emanetçi gözü ile bakılan Teknik Direktör İsmail Kartal harikalar yaratıyor.

Fenerbahçe’de muhteşem dönüşün kahramanları kimlerdir derseniz başta 17 yaşındaki Arda Güler’i gösteririm. Genç Arda getirdiği enerjiyle camiada taraftar ile yönetim arasındaki kırgınlığı ortadan kaldırdı. Rize maçında da oyuna renk katan isimdi. Sonra kaleci Altay Bayındır. Yaptığı kurtarışlarla birçok kritik karşılaşmayı kazandırarak Fenerbahçe’yi hayata döndüren isimdi. Almanya’dan gelen Serdar Dursun sezona iyi başlamamasına rağmen son haftalarda deyim yerindeyse Arap atı gibi açıldı. Attığı gollerle Fenerbahçe seyircisinin gönlünü alarak Fenerbahçe’yi uçuranlar listesindeydi. Esas, takımı baştan yaratıp ayağa kaldıran Başkan Ali Koç’a huzur getiren Fenerbahçe’yi bir dizi dokunuşlar yaparak ikinci yarının en iyi ekibi yapan İsmail Kartal’dı. Fenerbahçe’yi mucizeye doğru uçurdu. Deplasmanda ötmeyen kanaryanı 7 maç üst üste ötmesini sağladı. Fenerbahçe bugün Süper Ligde devler liginin eşiğine geldiyse bunun mimarı İsmail Kartal hocadır.

RİZE’DE TEKLEYECEĞİNİ DÜŞÜNMÜŞTÜM

Son haftalarda Süper Ligde süper çıkışlarına rağmen düşme hattında can derdinde olan Çaykur Rizespor karşısında şampiyonluk kulpuna tutunan Trabzonspor gibi kazaya uğrayacağını düşünmüştüm. Maç öncesi Söğütaltı Kahvesinde iftar vaktini beklerken Çapala Mehmet, Zülfikar Gürcan ve Mustafa Karakaş’a “Fenerbahçe Rize’de Trabzon gibi yenilecek” dedim. Seslerini çıkarmadılar. Cuma akşamı televizyon başına Rize Fenerbahçe maçını izlemeye başladım. Daha hakemin başlama vuruşu düdüğünün kulaklarımı çınlattığı anda Rizesporlu Baiano Kim’e elinin tersi ile faulü sonrası vurduğu gerekçesi ile maçın hakemi Halil Umut Meler tarafından direkt kırmızı kartla oyun dışı bırakılınca Rizespor’un hayati önem taşıyan maçta kaderi belli oldu. Fenerbahçe aldı sazı eline istediği gibi çaldı. İlk yarıda 3 gol atınca Galatasaraylı olarak maçı seyretmekten vazgeçtim. Söğütaltı Kahvesine gittim. Çapala Mehmet “Başkan geç geldin” deyince “Fener maçının ilk yarısını seyrettim” dedim. “Ne oldu?” deyince “İlk yarı 3-0 Fener galip” dedim. Çapala Mehmet Fenerli olarak “Hani Fener yenilecekti” diyerek lafını bana sokuverdi. Haklı Çapala Mehmet. Sonra Söğütaltı Kahvesinde bizim dost ekibinin iddialı pişpirik oyununu seyrettim. Bir ara gözüm televizyona takıldı. Baktım Rize 0- Fenerbahçe 6 yazıyordu. Ne diyeyim. Galatasaraylı olarak bükemediğin eli öpeceksin. Bizim gibi ligde sürünen Fenerbahçe’yi 10 haftada İsmail Kartal hoca Süper Lig ikincisi yaptı. Galatasaray ise orta sıralarda tat vermemeye devam ediyor.