Süper Ligde Beşiktaş Önder Karaveli yönetiminde Gaziantep’i Belçikalı yıldızın golü ile yendi. İsmail Kartal ile sahaya çıkan Fenerbahçe Antalya ile 1-1 berabere kaldı. Kalecisi Berke’yi kaybetti. Lider Trabzon kar altında oynanan Sivas deplasmanında 1-1 berabere kaldı. Teknik Direktör Abdullah Avcı saha çizgisini ihlal ettiği için maçın hakemi Mete Kalkavan’dan kırmızı kart gördü. Galatasaray yeni teknik patronu Domenec Torrent ile Hatay deplasmanında farklı yenildi. Altay da Mustafa Denizli ile yollarını ayırdı. Evinde Alanya’ya yenildi. Hafta içi mesaide Fener ve Galatasaray ne yapacak?

BEŞİKTAŞ İSYANLARDA

Son 5 maçını kaybetmeyip 4 galibiyet alan gelecek için çok iyi sinyal veren Beşiktaş’ta maçlarını yöneten hakemlere isyan doruk noktasına ulaştı. Beşiktaş as başkanı Emre Kocadağ hakemleri yaylım ateşine tutarak “Artık yeter sabrımız taştı” diyor. Beşiktaş maçını seyrettim. Tartışmalı iki pozisyonda VAR devreye girmeliydi. Maçın 42. dakikasında Gaziantep FK’nın Djilobodji Beşiktaş’ın yeni parlayan genç yıldızı Emirhan’a yaptığı müdahale ve 45+1’de Vetrih’in Batshuayi’nin ayağına bastığı pozisyonlarda hadi maçın hakemi Arda Kardeşler görmedi. VAR ne işe yarıyor? Neden müdahale etmediğini Beşiktaşlılar kadar ben de merak ediyorum. Bereket 67. dakikada Batshuayi’nin attığı golle Beşiktaş maçı kazandı. Yoksa ortalık toz duman olurdu.

FENERBAHÇE’DE DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK

Lider Trabzon Sivas’ta dondu 1 puanla yetinip antrenörü Abdullah Avcı’nın kırmızı kart gördüğü maçta büyük bölümü kar altında oynandı. Trabzon için bu kötü şartlarda Sivas’tan 1 puanla dönmek lider için fazla kayıp değil. Çünkü üç büyüklerden Fenerbahçe’de İsmail Kartal sezon sonuna kadar geldi. Kanarya’da değişen bir şey yok. Fenerbahçe Antalya deplasmanında ilk 45 dakikada şut bile çekemedi ama 72. dakikada Sosa’nın direkt kaleye giden ortasından golü buldu. Ama sevinci 9 dakika sürdü. Maçın yıldızı Doğukan skoru belirleyen golü atınca Antalya ve Fenerbahçe birer puana razı oldu. Bu maçta gerçek şuydu ki yıldızlar takımı Fenerbahçe’yi Antalya topa tuttu ama istenilen sonucu elde edemedi. Fenerbahçe takımı Antalya kalesini 45 dakika nasıl göremez? Koskoca Fenerbahçe’nin santraforu rakip ceza alanında 2 kez topla buluşuyorsa Fenerbahçe gibi bir takımın rakip kaleye 98 dakikalık oyunda sadece ama sadece bir cılız kafa şutu atıyorsa Fenerbahçe için Antalya deplasmanından alınan bir puanın adı mucizedir.

GALATASARAY KAZANACAĞI MAÇI FARKLI KAYBETTİ

Fatih gitti dertler bitecek derken Galatasaray’da saha içi problemler Hatay maçında doruğa çıktı. Kazanacağı maçı inanılmaz bir skorla kaybetti. Nefes kesen bir maç izledik. Oyuna golle başlayıp penaltı kaçıran Galatasaray ilk yarının bitiminde Kerem’in golü ile devreye 2-1 önde girdi. Sonra Hatay’ın hızlı adamlarına dikkat etmemesi gol ararken goller yiyen Galatasaray ligde düşme potasına soktu.