Lig şampiyonu Beşiktaş’a İzmir Gürsel Aksel Stadı uğurlu geldi. Salı akşamı Ziraat Türkiye Kupası finalinde Antalya’yı da yenerek sezonu çifte zaferle tamamladı. Dün karakartal kanatlarındaki çifte kupa ile Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında gökyüzünde uçuyordu. Sergen Yalçın ve talebeleri bu sezon Beşiktaş camiasını iki kupa ile onurlandırıyorlardı. Tarihinde 10 kez kupayı kaldıran Beşiktaşlı oyuncular Gürsel Aksel Stadında İzmir’de marşlarla yeri göğü inlettiler. Beşiktaş dün gece de İstanbul Vodafone Parkta podyuma çıktı. Mustafa Sandal, Murat Boz, Hülya Avşar ve Simge Sağın ile mini konserler ve çeşitli gösterilerle 16. Şampiyonluk coşkusunu yaşadı. Bu sezonun favori renkleri siyah ve beyaz oldu.

BEŞİKTAŞ’A İKİNCİ KUPA RAHAT GELDİ

Beşiktaş’a İzmir Gürsel Aksel Stadı uğurlu geldi dedik. Gerçekten öyle. Sergen Yalçın’ın talebeleri daha maçın başında 3. dakika dolmamışken kadife gibi sol ayağı olan kiralık Ghezzal’ın kanattan gelip adrese teslim pasını Josef Antalya kalecisi Ruud Boffin’in de hatasından yararlanarak Ziraat Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş’ı 1-0 öne geçirince kupanın bir kulpuna da el uzatmış oldu. Erken gol finalde bütün dizginlerin Beşiktaş’ın eline geçmesine neden oldu. Yalçın’ın öğrencileri kendilerini sıkmadan antrenman havasında oynadı. Rosier’in de 30.dakikada attığı ikinci golle maçı kazandı. Doğrusu Ersun Yanal’ın Antalya’sının dinlenmiş olarak çıktığı Ziraat Kupasındaki finalde bu kadar etkisiz ve vurdumduymaz bir futbol oynayacağını da aklımın köşesinden geçmemiştir.

İKİ KUPA TEK ŞAMPİYON BEŞİKTAŞ

Beşiktaş finalin son anlarında yedek kulübesi yerinde duramıyorlardı futbolcular. Önceden hazırlanan ‘İki kupa tek şampiyon Beşiktaş’ yazılı tişörtleri hakemin bitiş düdüğünden sonra giyerek kupa törenine katıldılar. Kupa töreninde Başkan Ahmet Nur Çebi, Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu ve Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ile birlikte gurur gecesini mutluluk içinde yaşadı. Hiçbir şey tesadüf değildir. Beşiktaş hayallerini bu sezon büyük bir rüyayı hayata geçirdiler. Bu başarıda elbette Sergen Yalçın ve futbolcuların pandemi sürecinde gösterdikleri büyük mücadele takdire şayandı. Ancak Başkan Ahmet Nur Çebi’nin dik duruşu sezon başında sallanan Sergen Yalçın’ın yanında olması ve destek vermesi Beşiktaş’a bu başarıların gelmesini sağladı. Başarılarında herkesin payı var. Başkan Ahmet Nur Çebi’nin başarısı hepsinden büyük. Beşiktaş Başkan Çebi “Camia adına herkese teşekkür ediyoruz. Çifte kupa hayal değildi. İki kupayı da İzmir’de Gürsel Aksel Stadında alınması güzel oldu. Uçak dolu gidiyor” dedi. Beşiktaş futbolu sahada oynadı ve belki de tarihinin en önemli şampiyonluklarına imza attı.

Tek yürek aile duygusu ile şampiyonluğa ulaştı. Ne kadar sevinsen ne kadar eğlensen kazanılan iki kupanın mutluluğunu yaşasan haklısın Beşiktaş. Bakalım Fenerbahçe ve Galatasaray altın tepsi içinde önlerine konan şampiyonluğu ellerinin tersi ile itmelerinin muhasebesini düzgün yapabilecek mi?