Bugün 30 Ağustos…

Ülkemizin, işgalci kuvvetlerden kurtulup bağımsızlığına kavuştuğu, bayrağımızın özgürce dalgalandığı, ezanımızın özgürce okunduğu ilk gün.

Bildiğiniz gibi 26 Ağustos tarihinden bu yana Zafer Haftası’nı çeşitli programlarla kutluyoruz. 25 Ağustos’u 26 Ağustos’a bağlayan gece Afyon Kocatepe’de başlayan taarruzla işgalci Yunan kuvvetlerini adam adım topraklarımızdan silmenin gururunu büyük bir coşku ile yad ediyor ve ayağında yırtık bir çarık, sırtında yamalı bir üniforma ve kursağında sadece kuru ekmek ile bir tas hoşafla süngüsüne sadece imanının gücüyle sarılan Türk askeri, Mustafa kemal Atatürk ile o müthiş kahramanlık destanını yazdı ve bizlere o destanı miras bıraktı.

Peki, Mustafa Kemal 26 Ağustos’u tesadüfen mi seçmişti bu büyük kurtuluş için? Tabiki hayır!

26 Ağustos’un Türk tarihindeki önemi 1071 yılına dayanıyor.

Sultan Alparslan,  Anadolu kapılarına 26 Ağustos 1071 tarihinde Malazgirt Savaşı ile dayanmış ve bu kutsal toprakları Türklere kazandırmıştır.

Bizans ve Selçuklu arasında geçen ve kesin Selçuklu zaferiyle sonuçlanan, tarih sayfalarına büyük bir zafer olarak geçen Malazgirt Zaferi’nin ardından Mustafa Kemal de 26 ağustos 1922’de bu toprakları tekrar vatan yapıyordu.

Bu vesile ile hem Malazgirt Zaferi’nin 947. yılını hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtuluşu olan 30 Ağustos Zafer Haftası’nın 96. yılını bir arada kutlayabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Bugün sabah saat 09.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda Valimiz Mustafa Hakan Güvençer ile Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün himayelerinde çelenk sunma programı yapılacak. Ardından tebrikleri kabul edecek olan iki büyük devlet erkanımız, protokol üyeleri şehitliği de ziyaret ederek, dua edecekler. Gece ise saat 21.00’ı gösterdiğinde Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Sultanönü’nden Cumhuriyet Meydanına kadar uzanacak olan Fener Alayı, zafer coşkumuza coşku katacak.

Tüm Manisalıların davetli olduğu etkinliklerde ben de bulunmaya çalışacağım ve izlenimlerimi yine bu sayfadan sizlerle paylaşacağım.

30 Ağustos Zafer Bayramımızı şükran ve minnet duygularımla kutluyor, Allah bizleri vatansız, bayraksız, ezansız bırakmasın diyorum.