Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü, Okul Sporları Daire Başkanlığı, Türkiye Oryantiring Federasyonu ve Okul Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen okullar arası Oryantiring Gençler Türkiye şampiyonası Manisa Spil dağında yapıldı.
Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nü ev sahipliğinde Spil'in eteklerinde bulunan Kent Ormanı mevkiindeki Okullar arası Türkiye Oryantiring Gençler, Kız ve Erkekler yarışmalarına Ankara, Bilecik, Bolu, Bursa, Çankırı, Denizli, Düzce, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Mersin, Muğl, Nevşehir, Ordu, Rize, Tokat, Balıkesir, İstanbul ve Kastamonu'dan gelen toplam 315 sporcu katıldı. Okullar arası Türkiye Oryantiring şampiyonasında sporcular 6 kilometrelik parkurda ellerindeki harita ve pusulalarla hedefleri bulmak için performans gösterdiler. Zamanla yarışan sporcular ormanlık alanındaki zorlu parkurları geçmek için performansların çok çok üstüne çıktılar. Gün boyu süren Türkiye şampiyonasında kazanan takımlar ise Ankara-Ordu-Balıkesir ve Malatya takımları oldu. Kent Ormanı finişinde biten yarışlarda Genç Erkekler A Kategorisinde Ordu Anadolu Lisesi, Genç Erkekler B Kategorisinde ise Ankara Etimesgut Faruk Nafiz Çamlıbel Lisesi birinci oldu. Genç bayanlarda ise A kategorisinde Balıkesir Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Kızlar B Kategorisinde ise Malatya Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinciliği elde ettiler. Şampiyonada dereceye giren takımlara madalya ve kupalarını Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hatun Sarıkaya İpek, Türkiye Oryantrig Federasyonu Sportif Direkterü Veysel Güler, Türkiye Oryantrig Federasyonu Organizasyon Kurul Başkanı Özgür Morbel , Spor Genel Müdürlüğü Müfettişi İbrahim Avcı, Spor Eğitim Uzmanı Murat Yılmaz , Spor Şube Müdürü Mustafa Buldu, Okul Sporları Federasyonu Yetkilisi Fikri Koç, Manisa Oryantiring İl Temsilcisi Fehmi Yaman, Manisa Okul Sporları Yetkilisi Nedim Yılmaz ve Etkinlik Direktörü Deniz Sarı verdi.
Kategorilerinde birinci olan Ankara,Balıkesir,Ordu ve Malatya takımları 22-28 Nisan'da İtalya'da yapılacak olan Uluslararası Oryantiring şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecekleri belirtildi.
Editör: TE Bilişim