Şırnak’ta helikopterin düşmesi sonucu 13 askerimiz şehit düştü. Askerlerden biri de Manisalıydı. Manisalı şehit Teknisyen Astsubay Başçavuş Fevzi Kıral’ın otopsiden çıkıp Manisa’ya getiriliş sürecine refakat eden CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, o gün yaşananları anlattı.
Otopsisi yapılıp memleketlerine gönderilen 4 şehide sadece bir uçak tahsis edildiğini dile getiren Özel, duruma tepki gösterdi.
Özel şunları söyledi: “Cumhurbaşkanına sormak istiyoruz. 5 tane uçağın var. Havuzda 9 uçak var. Bakanlar taksi gibi kullanıyorlar. İstediği an biniyorlar, gidiyorlar. Gözümüz yok, şehit cenazelerinde bakanları aldılar uçaklarla gittiler. Ama 4 tane şehidimiz vardı GATA'da otopsiden çıktılar. GATA'dan memleketlerine uğurlanacak. Analar babalar 1 gün naaşlarının adli tıptan çıkmasını beklediler. Ayakta duracak halleri yoktu. Ağızlarına 30 saattir yemek koymamış şehit anası, şehit babası. 1 gün önce öğlen yemeği yemiş, akşam saatlerinde şehit haberini almış, üstünden 24 saat geçmiş ayakta duramıyorlar. 4 şehidimize 1 tane uçak verdiler. Adli tıpta oradaydım. GATA'da oradaydım. Daha sonra Etimesgut havaalanında oradaydım. Yan yana kargo uçakları duruyor. Aynı tipte iki uçak var. Önce iki uçak verildi. Sonra teke indirildi. Sabaha kadar dolmuş çektiler. Amasya'ya gitti. Malazgirt'e indi. Kalktı Ankara'dan Malazgirt'e, Balıkesir'e, Balıkesir'den Manisa'ya geldi. En son Manisa'ya şehidimiz ulaştığında 22.30'da kalkan uçak 03.15'te buraya indi. O şehidin anası-babası ayakta titreye titreye durdular o ayazda. 4 şehide 1 uçak verip, dolmuş çeker gibi, charter seferi düzenler gibi tasarruf olsun diye şehitlerimizden bir tane uçağı esirgeyen Cumhurbaşkanı'na soruyoruz: Sen hangi milliyetçilikten, hangi vatanseverlikten, hangi şehide saygıdan bahsediyorsun?”

Editör: TE Bilişim